Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων γνωριμίας με το ψυχόδραμα από την Κοινο_Τοπία

23 Νοεμβρίου, 7 & 14 Δεκεμβρίου

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr σε συνεργασία με τη Ζωή Ντότσικα, κοινωνιολόγο/ψυχοδραματίστρια, συνεργάτη ΨΥΚΑΠ, και εθελοντή του συλλόγου, οργανώνει ένα κύκλο τριών ψυχοδραματικών συναντήσεων, διάρκειας δύο ωρών η κάθε μία.

 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν ημέρα Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου και 7 & 14 Δεκεμβρίου 7-9μμ στον πολυχώρο της οργάνωσης Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια των ψυχοδραματικών συναντήσεων, με βασικούς άξονες τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα και την έκφραση θα διερωτηθούμε, θα διερευνήσουμε, θα ανακαλύψουμε κομμάτια του εαυτού μας, θα έρθουμε σε επαφή με το διαφορετικό. Θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον εαυτό μας με έναν διαφορετικό τρόπο, να συναντηθούμε με άλλους, να μοιραστούμε, να συνδημιουργήσουμε!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 2610.622250 ώρες γραμματεία Κοινο_Τοπίας και στο 2610.277171 τις υπόλοιπες. Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας δήλωσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετασχόντων, ενώ θα προηγηθούν τα άτομα που δεν έχουν ξαναζήσει μια τέτοια εμπειρία. Για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών η κατ’ άτομο συμμετοχή στα έξοδα για τον κύκλο των τριών συναντήσεων είναι 30€.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ψυχόδραμα, μπορείτε να επισκεφτεί τε την ιστοσελίδα του Ψυχοδραματικού Κέντρου Πάτρας: http://psychodramaticcenter.gr/

 

Λίγα λόγια για το ψυχόδραμα:

Το ψυχόδραμα ανήκει στο χώρο της ψυχοθεραπείας και είναι κατά βάση μία ομαδική μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας. Ετυμολογικά, βγαίνει από την ψυχή και το δράμα, δηλαδή η δράση της ψυχής. Χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το θέατρο, σαν εργαλεία κυρίως ώστε να επιτύχει τη διεύρυνση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας.

Στο ψυχόδραμα, δημιουργείται ένας χώρος, όπου μπορούμε να γνωριστούμε και να έρθουμε κοντά ανακαλύπτοντας αυτά που μας ενώνουν. Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε και να χωρέσουμε όλοι μαζί, και με αφορμή τη διαφορετικότητά μας να φτάσουμε στα κοινά μας σημεία και να τα αγκαλιάσουμε!

Το ψυχόδραμα και κυρίως η ομάδα είναι ένας τρόπος να δημιουργήσουμε μία άλλη μορφή οικογένειας, να δημιουργήσουμε μία αίσθηση ασφάλειας, μοιράσματος και «ανήκειν». Το ψυχόδραμα είναι ένας τρόπος να σχετιζόμαστε διαφορετικά με τον εαυτό μας, τους άλλους και τη ζωή, μία μέθοδος για μία πιο συνεργατική και ανθρώπινη επικοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε http://psychodramaticcenter.gr

 

Παρουσίαση της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας & πρακτικής από τον Κωνσταντίνο Λέτσιο

Δείτε μια συνοπτική, αλλά ουσιαστική παρουσίαση της ψυχοδραματικής φιλοσοφίας και πρακτικής, από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του Ψυχοδράματος στην Ελλάδα, τον Κωνσταντίνο Λέτσιο, στα πλαίσια του Tedx 2022 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Λέτσιος είναι ιδρυτής του Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO) και δραστηριοποιείται στην ψυχοδραματική εκπαίδευση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερη απήχηση.

 

The Living Spirit of Psychodramatic Method | Konstantinos Letsios | TEDxAUTH - YouTube

Διαβάστε επίσης