Ο Δ. Ινδαρές μετά την αθώωσή του μιλά για 3 χρόνια “ομηρίας” – “Ήμασταν στο έλεος κάθε πικραμένου” (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει»

Μία μέρα μετά την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων τόσο για τον ίδιο όσο και τους γιους του, ο Δημήτρης Ινδαρές μίλησε για την δικαστική απόφαση και τα όσα είχαν συμβεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019. 

Ο σκηνοθέτης έκανε λόγο για τρία χρόνια «ομηρίας».  «Η κατηγορία είναι μακρά λίστα αδικημάτων για εμένα και τα παιδιά μου που έκανε εφιάλτη αυτά τα τρία χρόνια της αναμονής, το έκανε κυριολεκτικά ομηρία», περιγράφει αρχικά ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Η οικογένεια βρέθηκε κατηγορούμενη χωρίς να έχει σχέση με την κατάληψη. Μάλιστα, ο κ. Ινδαρές ήταν εκείνος που είχε ενημερώσει ότι ιδιοκτησία του «Ευαγγελισμού» ήταν εγκαταλελειμμένη επί δεκαετία και υπάρχει κατάληψη.

«Ειδοποιήσαμε τον ιδιοκτήτη να ενδιαφερθεί επιτέλους για ένα κτίριο που για 10 τουλάχιστον χρόνια ήταν αφημένο στην τύχη του», ξεκαθαρίζει.

Δημήτρης Ινδαρές: «Ήμασταν στο έλεος κάθε πικραμένου»

Για την απόφαση, λέει πως «ήταν αυτό στο οποίο προσβλέπαμε από την πρώτη στιγμή, όταν καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τρόπο παρανοϊκό, που λειτουργεί ένα σύστημα. Ήμασταν τρία χρόνια σε μία μεγάλη αγωνία με πάρα πολλά προβλήματα πρακτικά και κοινωνικά, στο έλεος κάθε πικραμένου είτε πολιτικού είτε δημοσιολογούντα είτε ανώνυμων που γράφανε για τα παιδιά μου, για εμένα και τη γυναίκα μου απίστευτες βρωμιές».

«Να σας θυμίσω και εκείνες τις μέρες, είναι τραυματικό για αυτό το λέω, κορυφαίοι παράγοντες της πολιτικής ζωής είπαν σε πανελλήνια μετάδοση και επώνυμα πράγματα που αποδεικνύονται πλέον ανυπόστατα. Φαινόταν ότι ήταν το μένος μίας παραταξιακής υστερίας», τονίζει ο σκηνοθέτης.

«Από την πρώτη στιγμή και απόλυτα συνειδητά, από τη στιγμή που είμαστε δαρμένοι και δεμένοι στην ταράτσα μας, ένας γείτονας είχε την ενστικτώδη ετοιμότητα να πατήσει το κουμπί και να γράψει τα λόγια που ένας Έλληνας πολίτης εξέφραζε απόλυτα δομημένα και συγκροτημένα για να υπερασπιστεί τα παιδιά του που υφίσταντο τρομερούς προπηλακισμούς και βία -δεν λέω για τον εαυτό μου τον ίδιο, τη γυναίκα του που έχει βρεθεί στόχος ενός σεξιστικού παραληρήματος από ανθρώπους χωρίς πρόσωπο, από ρόμποκοπ απόλυτα κουκουλωμένους και το μόνο που έβγαινε από το στόμα τους και τις κινήσεις τους ήταν βία και σεξιστικά παραληρήματα σε όλους μας», περιγράφει έπειτα ο ίδιος για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου το 2019.

 

«Προσπάθησα πρώτον να υπερασπιστώ τις αξίες που πιστεύουμε, δεύτερον να τους συνεφέρω -αν μπορεί κανείς να συνεφέρει τέσσερις μανιασμένους αστυνομικούς που δεν μπορείς να καταλάβεις τι τροφοδοτούσε αυτό το μένος- και τρίτον να κινητοποιήσω τη γειτονιά να εμφανιστεί επιτέλους ένας εκπρόσωπος του νόμου, γιατί αυτοί οι αστυνομικοί δεν ήταν, να βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό», επισημαίνει στη συνέχεια.

«Οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει»

Από την πρώτη στιγμή αυτό το πράγμα είχε τα χαρακτηριστικά της σύγκρουσης ενός πολίτη με μία πλευρά του κράτους που λειτουργούσε πέρα κάθε ορίου, «εντελώς παράλογα», αναφέρει επίσης ο κ. Ινδαρές.

«Θα ήθελα στη σκοτεινή πλευρά του κράτους να προσθέσω ένα ακόμα στοιχείο: οι τέσσερις αστυνομικοί κάνανε προφανώς αυτό που έχουνε μάθει να κάνουνε, δεν θέλω να το σχολιάσω. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν μια αποστολή, προφανώς ξέφυγαν, το αναγνωρίζει και το δικαστήριο. Το πρόβλημα με τη σκοτεινή πλευρά έχει να κάνει με τη συνέχεια. Δεν είναι μια ιστορία μόνο αυθαιρεσίας αστυνομικής, είναι μια ιστορία που στη συνέχεια πολλοί θεσμοί κινητοποιούνται και στήνουν μια σκευωρία που για έναν πολίτη είναι ένα πράγμα απόλυτα εφιαλτικό», περιέγραψε έπειτα ο Δημήτρης Ινδαρές.

«Υπουργοί βγαίνουν επωνύμως, εκείνη τη ζόρικη ώρα για εμάς, και λένε όσα είπαν κορυφαίοι υπουργοί της χώρας μας και της κυβέρνησης, είναι ένα πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ η κακή αστυνομία», συμπλήρωσε στο τέλος.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης