Τανζανία: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 43 επιβαινόντων από τη συντριβή του αεροπλάνου της Precision Air

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των 43 ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο της Precision Air που συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία το πρωί της Κυριακής (6.11.2022) εξαιτίας της κακοκαιρίας.

«Έγινε ατύχημα σε αεροπλάνο της (αεροπορικής εταιρείας) Precision Air που (…) συνετρίβη στο νερό σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το αεροδρόμιο», δήλωσε ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας, Ουίλιαμ Μουαμπαγάλε, σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Μπουκόμπα στην Τανζανία.

Από τη μεριά του, ο περιφερειακός επίτροπος, Άλμπερτ Σαλαμίλα, διευκρίνισε πως 43 άνθρωποι, από τους οποίους 39 επιβάτες, οι δύο πιλότοι και δύο μέλη πληρώματος, επέβαιναν στην πτήση που είχε αναχωρήσει από το Νταρ ελ Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, με προορισμό την Μπουκόμπα, μια πόλη στην όχθη της λίμνης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της Αφρικής και από την οποία πηγάζει ο Νείλος.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε καταφέρει να σώσουμε 26 ανθρώπους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Σαλαμίλα, υπογραμμίζοντας πως «η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο αεροπλάνο ήταν ένα ATR 42. Το μοντέλο αυτό κατασκευάζεται από τη γαλλοϊταλική εταιρεία ATR.

Ήδη κυκλοφόρησαν βίντεο στα social media από τις προσπάθειες διάσωσης ενώ το αεροπλάνο βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο μέσα στο νερό και φαίνεται μόνο η ουρά του. Οι διασώστες προσπαθούν να ανασύρουν επιζώντες και συνεργεία επιχειρούν να βγάλουν το αεροπλάνο από το νερό με τη βοήθεια καλωδίων και γερανών.

Η πρόεδρος της Τανζανίας, Σαμία Σουλούχου Χάσαν, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

«Πληροφορήθηκα με θλίψη την είδηση για το ατύχημα με το αεροπλάνο της Precision Air», έγραψε στο Twitter. «Ας παραμείνουμε ήρεμοι τη στιγμή που διασώστες συνεχίζουν την αποστολή διάσωσης και ας προσευχόμαστε στον Θεό να μας βοηθήσει».

Η Precision Air είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τανζανίας και ο στόλος της αποτελείται από εννέα αεροπλάνα, από τα οποία 3 ATR 42-500, 1 ATR 42-600 και 5 ATR 72-500. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα ATR 42 έχει συντριβεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης