Πάτρα: Εξιτήριο για τον 15χρονο Τζίμυ από την Τανζανία - Πιο κοντά στο θαύμα να ξαναπερπατήσει

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα σε Κέντρο αποκατάστασης, μεταφέρθηκε μετά το χειρουργείο και τη νοσηλεία του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια", ο 15χρονος Τζίμμυ από την Τανζανία που είχε φθάσει στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα μέσω των ενεργειών της οργάνωσης Τanzanian Οrphans Μission.

Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση από ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Το αγόρι, που έχασε τους γονείς του και πριν από εννέα χρόνια είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα στα πόδια από φωτιά που προκλήθηκε στην καλύβα που ζούσε στην Τανζανία. Η καθυστέρηση τότε να μεταβεί σε γιατρό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι και το άλλο να καταστεί μη λειτουργικό.

Η Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission βρέθηκε στο πλευρό του ορφανού παιδιού, προσφέροντάς του αρχικά ένα αμαξίδιο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις του, ενώ αναζητούσε τρόπο για την ιατρική αποκατάσταση του προβλήματος υγείας. Η λύση τελικά δόθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η ιατρική ομάδα της Ορθοπεδικής Κλινικής με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μίνωα Τυλλιανάκη, πραγματοποίησε την επέμβαση με απόλυτη επιτυχία στις 9 Νοεμβρίου. Το χειρουργείο προέβλεπε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο αναπληρωτής Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής Σταύρος Κάκκος.

Διαβάστε επίσης