Ώρα Πατρών: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Παράταξη Ώρα Πατρών επισημαίνει:

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η δημοτική αρχή μετά την απρέπεια της προηγούμενης εβδομάδας να ανεβάσει φωτογραφίες στον επίσημο λογαριασμό της κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου Πατρέων μέσω Γκαιμπελίστικης μεθόδου προκειμένου να χτυπήσει την Ώρα Πατρών, πράξη που καταδικάστηκε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου.
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται απέναντι στο αναπηρικό κίνημα της πόλης για το ΕΕΕΚ που στεγάζεται στο κτίριο κωφών και το έχει παρατήσει όπως ο ίδιος ο σύλλογος και γονείς μαθητών καταγγέλλουν αλλά και τα ψέματα του Αντιδημάρχου για την κατασκευή ασανσέρ στο 2ο Γυμνάσιο. Αντί απαντήσεων εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής αποκαλούν τους γονείς "σκύβαλα"  και προσπαθούν να απαξιώσουν την αγωνία των γονιών για την ποιότητα ζωής των παιδιών τους.
Συνεχίζει σήμερα η δημοτική αρχή με ένα λίβελο και καταγγέλλει ότι δήθεν η Ωρα Πατρών και ο εκπρόσωπός της είναι κατά του Λαϊκού φροντιστηρίου αλληλεγγύης του δήμου.
Η  θέση της παράταξής μας είναι  "είμαστε υπέρ των "Λαϊκών φροντιστηρίων" των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας αυτό έχουμε στηρίξει με ψηφοφορίες επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο  και στην Οικονομική επιτροπή.
Ο εκπρόσωπος μας στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι  νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διατύπωσε την άποψη και μετέφερε το νόμο που ισχύει από το 1977 "κατάργησης των φροντιστηρίων Δημοτικής Εκπαίδευσης" με την πρόταση να τεθεί το εύλογο ερώτημα στη Νομική υπηρεσία του Δήμου,  ώστε σε οικονομικό έλεγχο από τους Ελεγκτές δημόσιας διοίκησης μην αναγκαστεί ο Δήμος να επιστρέψει τα χρήματα, ζήτησε δε να αναζητηθεί τυχόν άλλος τρόπος στήριξης μέσω του τρόπου που θα υποδείκνυε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
Η Ώρα Πατρών σταθερά και αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια στήριξε και στηρίζει τα Λαϊκά φροντιστήρια και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην οικονομική επιτροπή.
Δε θα δώσουμε πιστοποιητικά στη Λαϊκή Συσπείρωση που πέταξε στο δρόμο επτακόσιους εργαζόμενους της Κοινωφελούς. Τα πιστοποιητικά μας τα έχουμε δώσει την περίοδο της κρίσης και ιδιαίτερα το 2015 -2019 με την στήριξη της κοινωνίας για την προστασία της πρώτη κατοικίας έξω από το πρωτοδικείο κάθε Τετάρτη, με κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, με το «Δεκατιανό στο Σχολείο» κ.α.
Επειδή περπατάμε στην Πάτρα και μας γνωρίζουν όλοι και η τρίχα δεν μπορεί να γίνεται τριχιά, για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή προσέφυγε σε φθηνή προπαγάνδα για να "εξοντώσει¨ την Ώρα Πατρών.
Θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Αποστέλλουμε δε, την παρούσα απάντηση και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και καλούμε να αναρτηθεί και στο site του Δήμου αλλά και στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης,  αν τους έχει μείνει "τσίπα" Δημοκρατίας