Άρχισε η μάχη για την διαδοχή Κατσιφάρα - Την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη συνεδρίαση των "17"

 

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Απόστολος Κατσιφάρας αποχώρησε από την ηγεσία της παράταξης που κέρδισε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ήταν περιφερειακή αρχή το 2010 ( όταν πρωτοξεκίνησε ο θεσμός) και το 2014. Μάλιστα η απόφασή του περιελάμβανε και την μη συμμετοχή του ως περιφερειακός σύμβουλος, κλείνοντας οριστικά έναν κύκλο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δίνοντας όμως μια υπόσχεση που αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για παρουσία σε άλλα μετερίζια, "παραμένω στην πολιτική ως ενεργός πολίτης".

Ο πρώην περιφερειάρχης μπορεί να έκλεισε έναν κύκλο, ωστόσο, ανοίγει ένας άλλος για την παράταξη που δημιούργησε. Το "Δικαίωμα στην Πρόοδο" θα συνεχίσει την πολιτική του διαδρομή , αλλά θα πρέπει να βρει άλλον επικεφαλή. 

Να σημειωθεί πως ήδη την θέση του Απόστολου Κατσιφάρα, ως περιφερειακός σύμβουλος έχει πάρει ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος ( μάλιστα ορκίστηκε προ ημερών), ενώ ακόμη και στο επίσημο site της περιφέρειας έχει γίνει η σχετική αλλαγή με τον κ. Σιδηρόπουλο να αναγράφεται ως περιφερειακός σύμβουλος μεταξύ των 17 της παράταξης.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την μείζονα αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Γιατί η παρουσία Κατσιφάρα δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβητήσεις. Τώρα όμως κάποιος θα πρέπει να κόψει τον γόρδιο δεσμό, βγαίνοντας μπροστά για να συνεχίσει να υπάρχει "Δικαίωμα στην Πρόοδο".

Ενδιαφέρον για την αρχηγία της παράταξης φαίνεται να δείχνουν αρκετοί, όμως "ξεκάθαρες κουβέντες" αναμένεται να ειπωθούν την προσεχή εβδομάδα στην συνεδρίαση, όπου και οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο θα επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους, αλλά θα πρέπει να καταθέσουν και τις προτάσεις τους για την πορεία της παράταξης και το μελλοντικό ιδεολογικο-πολιτικό της στίγμα.  

Βέβαιος υποψήφιος, όπως είχε γράψει το tempo24 προ ημερών, θεωρείται ο Γιώργος Αγγελόπουλος από τα στελέχη που στήριξαν την παράταξη , από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της. Με πρωτιές στις περιφερειακές εκλογές, με θητεία στην προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ έχει κατέλθει και ως υποψήφιος βουλευτής το 2015. 

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αναμένεται να γίνει στην "συνάντηση των 17".

Την πρόθεσή του να ζητήσει την ψήφο των συναδέλφων του έχει εκφράσει και ο Κώστας Καρπέτας, πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου στην τελευταία θητεία του Απόστολου Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήδη κινείται προ αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα ακούγεται πως το σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Λύτρας, αλλά και ο Παναγιώτης Μπράμος από την Ηλεία.

 

Η δήλωση Μιχάλη Σιδηρόπουλου

Σε ανάρτησή του ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλης Σιδηρόπουλος σημείωσε:

Χθες, Τρίτη 4.10, ήταν μια σημαντική ημέρα!
Ορκίστηκα νέος Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο» ενώπιον του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.
Ως πρώτος επιλαχών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019, εισέρχομαι στο Συμβούλιο στη θέση του παραιτηθέντος, Απόστολου Κατσιφάρα και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα - Δικαίωμα στην Πρόοδο».
Τρία χρόνια και πλέον μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 αλλά και ένα χρόνο πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 έχω τη χαρά και τη τιμή να ενταχθώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους και όσες με στήριξαν στις εκλογές του 2019 και μου έδωσαν τη δυνατότητα να βρεθώ σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον πρώην Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα που με τη γενναία του πράξη άνοιξε το δρόμο και λειτούργησε ως καταλύτης για διεργασίες και εξελίξεις στο αυτοδιοικητικό πεδίο.
Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο προεκλογικό έτος αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετό ώστε να καταφέρουμε να επιστρέψει η περιφερειακή διακυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση.


 

 

 

Διαβάστε επίσης