Η περιφερειακή παράταξη “Δικαίωμα στην Πρόοδο” για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης “Δικαίωμα στην Πρόοδο” αναφέρεται:

«Ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική του επίσκεψη στην Πάτρα προσπάθησε να παρουσιάσει ένα σχεδιασμό για την Αχαΐα με ορίζοντα το 2030 συνολικού προϋπολογισμού 3,7 δις ευρώ. Στον οποίο ενέταξε τα πάντα. Ακόμη και μέτρα οριζόντιας πολιτικής, για παράδειγμα μέτρα που ανήκουν στο πακέτο στήριξης covid. Λες και τα οριζόντια μέτρα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Για τις υποδομές στην Υγεία δεν έκανε καμία ουσιαστική αναφορά καθώς και για μια σειρά από άλλα έργα όπως η ανάπλαση του Λαδόπουλου, η ύδρευση του φράγματος Πηνειού, η αξιοποίηση του φράγματος Πείρου Παραπείρου και μια σειρά από άλλα έργα. Θέλοντας να παρουσιάσει έργο συμπεριέλαβε έργα είτε που έχουν ήδη ολοκληρωθεί είτε έργα τα οποία ενέταξε η προηγουμένη Περιφερειακή αρχή και υλοποιεί η σημερινή η Δήμοι και άλλοι φορείς με δικούς τους πόρους. Εάν υπολογίσουμε τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργική ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας, αυτά που αφορούν την Πατρών Πύργου, άλλα και έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί η είναι ενταγμένα από την περίοδο Κατσιφάρα και από Δήμους και φορείς με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, τότε τα χρήματα που απομένουν μέχρι το 2030 για την Αχαΐα είναι ένα μικρό ποσό της τάξεως των 600 εκ. ευρώ περίπου.

Εάν εσείς κ. Πρωθυπουργέ και κύριοι της Περιφερειακής Αρχής είστε ικανοποιημένοι από αυτό το ποσό εμείς όχι μόνο δεν μένουμε ικανοποιημένοι άλλα ανησυχούμε όπως ανησυχεί και ο λαός της Αχαΐας».

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας