Μαστίτιδα: Τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε στο σπίτι

 

Επειδή τα συμπτώματα της μαστίτιδας μπορεί να παραβλεφθούν, οι νέες μαμάδες πρέπει να προσέχουν εάν ξαφνικά αισθανθούν αδιαθεσία ή εμφανιστούν αλλαγές στο στήθος.

Οι περισσότερες μαμάδες πριν να ξεκινήσουν να θηλάζουν πιθανόν να θεωρούν ότι πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία. Αλλά όταν τα μωρά δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά στην θηλή, δεν παράγεται αρκετό γάλα ή εάν παράγεται υπερβολικά πολύ μπορεί να προκύψουν ζητήματα, όπως τα άβολα φουσκώματα ή ακόμα και μαστίτιδα. Μια κατάσταση που όχι μόνο είναι απίστευτα άβολη αλλά μπορεί να προκαλέσει μόλυνση εάν δεν αντιμετωπιστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν οι γυναίκες γνωρίζουν τα πρώτα σημάδια μαστίτιδας, μπορεί να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τη φλεγμονή στο σπίτι πριν να προχωρήσει.

Τι να κάνετε εάν αντιληφθείτε ότι είναι μαστίτιδα

Το καλύτερο μέρος για τη θεραπεία της μαστίτιδας είναι ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν χρειάζεται να σταματήσουν το θηλασμό, αλλά όσο περισσότερο το κάνουν, τόσο περισσότερη ανακούφιση θα έχουν. Μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε, ακούγοντας παράλληλα τις συμβουλές του γιατρού σας, περιλαμβάνουν:

Θηλάζετε συχνά

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι μαμάδες παθαίνουν μαστίτιδα είναι επειδή το στήθος διογκώνεται από το γάλα. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν τα στήθη δεν αδειάζουν κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας θηλασμού ή εάν οι μητέρες περιμένουν πολύ καιρό για να ταΐσουν τα μωρά τους.

Για την καταπολέμηση της μαστίτιδας, οι γυναίκες πρέπει να θηλάζουν συχνά. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερες γυναίκες θηλάζουν, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει η μόλυνση. Και όταν συμβεί αυτό, τόσο πιο άνετες θα είναι οι μητέρες που θηλάζουν, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις και στάσεις θηλασμού

Δεν μπορούν όλα τα μωρά να εφαρμόσουν σωστά στην θηλή. Όταν συμβεί αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να εμφανιστεί μαστίτιδα. Αλλά με την ποικιλία των τρόπων με τους οποίους οι μητέρες μπορούν να τοποθετήσουν τα μωρά τους να θηλάσουν, μια στάση μπορεί να βοηθήσει τα μωρά να μανδαλώσουν σωστά.

Όταν συμβεί αυτό, η φλεγμονή μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζεται. Όσο περισσότερο το μωρό μανδαλώνεται σωστά και αποστραγγίζεται το στήθος, τόσο πιο γρήγορα θα επουλωθεί η μόλυνση. Και οι μητέρες μπορούν να αρχίσουν να νιώθουν καλύτερα όσο επαναλαμβάνουν την διαδικασία.

Εφαρμόστε παγοκύστες

Όταν οι μαμάδες υποφέρουν από μαστίτιδα, υπάρχει φλεγμονή στο στήθος τους και αυτή η φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε άβολο οίδημα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο είναι να τοποθετήσετε μια παγοκύστη στο στήθος με μαστίτιδα.

Μπορείτε να την αφήσετε τυλιγμένη με μια πετσέτα πάνω στο στήθος για περίπου 20 λεπτά για να μειώσουν το πρήξιμο και τον πόνο.

Κοιμηθείτε

Η μαστίτιδα είναι λοίμωξη. Για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, το σώμα χρειάζεται επιπλέον ανάπαυση. Αυτό σημαίνει ότι ο ύπνος όταν τα μωρά κοιμούνται όχι μόνο συνιστάται, αλλά μπορεί απλώς να είναι μια απαίτηση όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε τη μαστίτιδα.

Οι μητέρες με νεογέννητα είναι θεωρούνται τυχερές επειδή τα μωρά τους συνήθως κοιμούνται ένα μεγάλο μέρος της ημέρας. Έτσι αν μπορείτε να κοιμηθείτε ή να ξεκουραστείτε για λίγο, όσο το μωρό σας κοιμάται, αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει την επούλωση.

Πιείτε περισσότερο νερό

Προκειμένου να διατηρηθεί η ροή του γάλακτος υψηλή για να μπορείτε να θηλάζετε το μωρό σας όταν θέλετε, οι μαμάδες πρέπει να ενυδατώνονται καλά. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό όταν προσπαθείτε να θεραπεύσετε τη μαστίτιδα στο σπίτι.

Είναι σημαντικό το σώμα να ενυδατώνεται αρκετά ώστε να μπορεί να παράγει την ποσότητα γάλακτος που χρειάζονται τα μωρά.

https://www.imommy.gr/