Δικαιώθηκε συνδικαλιστής του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ που είχε απολυθεί

 

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Την Πεμπτη 22 Σεπτεμβρίου, εκδικάστηκε η προσωρινή διαταγή για την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου, γραμματέα του σωματείου PRAKTIKER στο παράρτημα της Πάτρας και ταμία του κλαδικού μας σωματείου.

Έναν συνάδελφο που αντιστάθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, στην πρακτική της εταιρείας να απολύει έμπειρο προσωπικό που έχει πάνω από 15 χρόνια στη δουλειά με κατοχυρωμένα δικαιώματα, ώστε να τους αντικαταστήσει με νεότερους συναδέλφους με χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Η απόφαση δικαίωσε τον συνάδελφο μας και γυρίζει στην δουλεία του. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ανάκληση της παράνομης απόλυσης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά μέχρι την οριστική δικαίωση του συναδέλφου μας. Μέχρι την οριστική δικαίωση των αιτημάτων και του αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKER.

Ξεκαθαρίζουμε στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και δεν θα ξεμπερδέψει έτσι εύκολα με τους συνδικαλιστές και τα σωματεία!

Απαιτούμε:

Να παρθεί πίσω τώρα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση του ταμία του σωματείου μας.
Να σταματήσουν τώρα οι μαζικές απολύσεις.
Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι καταχρηστικές βλαπτικές τροποποιήσεις των όρων εργασίας.
Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη!! Όλοι στον αγώνα! Τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται!

Τώρα έχουμε ανάγκη όλοι τον αγώνα και ο αγώνας έχει ανάγκη εμας!

Διαβάστε επίσης