Πάτρα: Απεργία σήμερα των εργαζομένων στο Πράκτικερ - Καταγγέλλουν παράνομη απόλυση

 

 

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Praktiker Hellas, Παράρτημα Πάτρας, αναφέρει:

Η εταιρεία PRAKTIKER το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να εφαρμόζει τον αντιεργατικό νόμο- έκτρωμα Χατζιδάκι 4808/21 που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του '21, καταργώντας στην πράξη όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να απολύσει στις 23/05/22 έναν συνάδελφο που εργαζόταν στην εταιρεία 27 χρόνια, με προειδοποίηση 4 μηνών και μισή αποζημίωση.

Ο λόγος της απόλυσης ήταν πρώτον γιατί δεν απάντησε στο Γουόκι- Τόκι στον προϊστάμενο - όπως όλοι ξέρουμε, τις περισσότερες φορές δε λαμβάνουν όλοι οι συνάδελφοι τις συνομιλίες, διότι δεν έχει καλό σήμα - και δεύτερον γιατί δεν έδωσε καλάθι σε πελάτη.

Αυτά, όταν το σωματείο μας τα καταγγείλει στην επιθεώρηση εργασίας, θα καταπέσουν, όπως και στο δικαστήριο που θα προσφύγει ο συνάδελφος με τη στήριξη του σωματείου μας. Επίσης το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει κόψει τα κυλιόμενα ρεπό τα Σάββατα, παρά τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί χωρίς να υπολογίζει την απόφαση της επιθεώρησης εργασίας.

Καταργεί τμήματα (λογιστήρια) που υπήρχαν 30 χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει βλαπτική μεταβολή στην σύμβαση με τις λογίστριες με ενδεχόμενο να απολυθούν και αυτές με προειδοποίηση. Δίνει επιπλήξεις για ασήμαντες αφορμές και γενικά υπάρχει στην καθημερινότητά μας έντονος προβληματισμός.

Την Κυριακή, 22/05/22, στο Εργατικό κέντρο Πάτρας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου μας με θέματα: α) υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και β) καθημερινά προβλήματα εργασίας.

Ψηφίστηκαν ομόφωνα τα θέματα που θέτει για διαπραγματεύσεις το πανελλαδικό σωματείο για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης και ανανεώθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έγινε στις 27/12/21 ότι δε θα δεχθούμε άλλες επιπλήξεις-απολύσεις και μειωμένες αποζημιώσεις.

Το σώμα της γενικής συνέλευσης αποφάσισε με την πρώτη απόλυση 24ωρη απεργία, κάνοντας αίτημα συμπαράστασης στο κλαδικό σωματείο και στο Εργατικό κέντρο Πάτρας για στήριξη της απεργίας.

Τέρμα δεν πάει άλλο να σκύβουμε το κεφάλι! Εμείς παράγουμε το πλούτο. Ο νόμος- έκτρωμα Χατζιδάκι θα μείνει στα χαρτιά.

Το Σάββατο, 28/05/22, υλοποιώντας την απόφαση των έκτακτων γενικών συνελεύσεων, προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία. Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!!!!!

Διαβάστε επίσης