Δυτική Αχαΐα: Ημερίδα για την επέκταση του Φράγματος Πηνειού

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20.30

«Ο κάμπος της Δυτικής Αχαΐας διψάει! Διεκδικούμε όλοι μαζί την επέκταση του Φράγματος Πηνειού εδώ και τώρα». Αυτό είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 20.30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Λάππα. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» και έχουν προσκληθεί βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγροτικών συλλόγων, φορέων, κ.α.

Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, είναι να γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των σοβαρών προβλημάτων στην άρδευση του κάμπου, τα οποία έχουν ενταθεί λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ενεργειακής κρίσης και να ληφθούν αποφάσεις για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών της τοπικής κοινωνίας, ώστε να προχωρήσει επιτέλους το έργο επέκτασης του Φράγματος.

Ο επικεφαλής της «Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών», Φίλιππος Λιάκος απευθύνει ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής, επισημαίνοντας πως «Ο κάμπος της Δυτικής Αχαΐας «διψάει» και ενώ εδώ και χρόνια η λύση είναι δίπλα μας, δυστυχώς, καθυστερεί με ολέθριες συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο διεκδίκησης και να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας».

Διαβάστε επίσης