Ειδήσεις από τη Δυτική Αχαΐα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έναρξη εργασιών και αναλυτική ενημέρωση για τη β΄ φάση της ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα

Καθώς οι εργασίες για τη β΄ φάση της αστικής ανάπλασης στην Κάτω Αχαΐα ξεκινούν στις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, περιόδευσε σήμερα το πρωί στην περιοχή της ανάπλασης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Δήμαρχος διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια και συζήτησε με τους κατοίκους για την επικείμενη ανάπλαση.

«Η ταλαιπωρία θα είναι πρόσκαιρη και τα οφέλη μόνιμα» εξήγησε στους συνδημότες που συνάντησε ο Δήμαρχος που είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τη β΄ φάση της ανάπλασης.

Αμέσως μετά την περιοδεία ο Δήμαρχος παρουσίασε μια πλήρη εικόνα της ανάπλασης στο «Μελίνα Μερκούρη» όπου δόθηκε η ευκαιρία μιας πιο αναλυτικής συζήτησης με τους ενδιαφερόμενους συνδημότες.

«Η επίπονη περίοδος της ωρίμανσης των έργων έφτασε στο τέλος της και τώρα περνάμε στη φάση της υλοποίησης» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Η β΄ φάση της ανάπλασης είναι ένα μόνο από τα έργα στην Κάτω Αχαΐα. Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ένα σύνολο έργων θα έχουν εγκατεστημένους εργολάβους. Πρόκειται για σημαντικά έργα που θα αλλάξουν το επίπεδο της Κάτω Αχαΐας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Όπως είναι γνωστό τα έργα θα διαρκέσουν, σύμφωνα με τη σύμβαση, 12 μήνες και το κόστος τους ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Τεχνική Ανάπτυξη ΑΤΕΒΕ». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο θα ολοκληρώνεται τμηματικά ώστε να περιοριστεί η σχετική όχληση.

Οι παρεμβάσεις θα σημειωθούν σε τμήματα των κύριων οδών Αποστόλου Ανδρέου, Αράξου, Φλέμινγκ, Παλαιών Πατρών Γερμανού, και Πατρών - Πύργου, καθώς και συμπληρωματικά σε τμήματα που συνδέουν τις οδούς αυτές, µε τα διαμορφωμένα τμήματα από την 1η φάση της Ανάπλασης.

Το συνολικό μήκος των οδών οι οποίες διαμορφώνονται κατά την δεύτερη φάση ανάπλασης είναι 1.210 μέτρα περίπου και οι επιφάνειες που διαμορφώνονται είναι συνολικά 13.150 τετραγωνικά μέτρα και έχουν ως εξής:

Πεζοδρόμια - πεζόδρομοι που διαμορφώνονται και επιστρώνονται. Συνολική επιφάνεια : 6.540 τετραγωνικά μέτρα (συµπεριλαµβανοµένης της δενδροστοιχίας).
Χώροι στάθμευσης, στάσης αυτοκινήτων και λεωφορείων. Συνολική επιφάνεια : 1.260 τετραγωνικά μέτρα (συµπεριλαµβανοµένων των χώρων φύτευσης).
Οδοί που ασφαλτοστρώνονται. Συνολική επιφάνεια : 5.350 τετραγωνικών μέτρων (συµπεριλαµβανοµένων των ρείθρων).
Τέλος θα πεζοδρομηθεί η οδός 25ης  Μαρτίου που συνδέει τις πλατείες Παπαγιαννοπούλου και Δημοκρατίας ώστε να προκύψει μια ενιαία λειτουργική ενότητα.

 

Επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας

Παρεμβάσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τόσο τις κτιριακές υποδομές του Κέντρου όσο και τον εξοπλισμό του.

Για την εξέλιξη αυτή συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς τόνισε, «το Κέντρο Υγείας αποτελεί το πιο κρίσιμο μέγεθος για την δημόσια υγεία στο Δήμο μας και η επικείμενη αναβάθμισή του είναι μια εξέλιξη πρώτης γραμμής για την οποία αγωνίστηκε η Δημοτική αρχή».

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και 6ης ΥΠΕ που, όπως τόνισε «αναπτύσσεται σε πολλούς τομείς με σημαντικά αποτελέσματα».

 

Διαβάστε επίσης