Βουλή: Ερώτηση ΚΚΕ για "περικοπές στα αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς"

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα «Οργή και αγανάκτηση των ασθενών με διαβήτη και ιδιαίτερα των γονιών με μικρά παιδιά για την απαράδεκτη απόφαση του ΕΟΠΥΥ της 8ης Αυγούστου, για περικοπές στα αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας για τους διαβητικούς» κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΚΚΕ, με πρώτον υπογράφοντα τον στ΄αντιπρόεδρο της Βουλής, Γ. Λαμπρούλη.

Οι βουλευτές αναφέρονται σε πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης η οποία «μειώνει την αποζημίωση για τους αισθητήρες που λειτουργούν με τις αντλίες ρύθμισης σακχαρώδους διαβήτη (συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης) από 225 ευρώ το μήνα στα 100 ευρώ, σε μια περίοδο που η ακρίβεια ρημάζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και πλήττονται ιδιαίτερα οι οικογένειες των χρονίως πασχόντων».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσηκωθεί από πλευράς των διαβητικών και των οικογενειών τους» οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί:

- Για την απόσυρση της απόφασης του ΕΟΠΥΥ της 8ης Αυγούστου για τις περικοπές των αναλώσιμων υψηλής τεχνολογίας (αισθητήρων) για τους διαβητικούς τύπου 1.

- Για να δοθεί γενναία χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτως ώστε να καλύπτονται 100% από το κράτος όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα υψηλής τεχνολογίας, αισθητήρες, αντλίες για όλους τους διαβητικούς με βάση τις ανάγκες και τις υποδείξεις των ειδικών.

- Για να εξασφαλισθεί πλήρης κάλυψη, με ό,τι επιτάσσει η επιστήμη, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων χωρίς καμιά διάκριση των ανασφάλιστων διαβητικών Ελλήνων και μεταναστών, με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών για εξετάσεις, φάρμακα, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, αντλίες και αναλώσιμα υψηλής τεχνολογίας.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης