Καιρός: Έρχεται νέα μίνι κακοκαιρία με βροχές από την Πέμπτη

25/11/2024 | 14:02

«Χριστούγεννα ή Πασχούγεννα και φέτος» αναρωτιέται ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook καθώς ο καιρός συνεχίζει σε ήπιο μοτίβο και για την ώρα δεν θυμίζει σε τίποτα… χειμώνα ή Χριστούγεννα.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει πάντως ότι αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει με ήπιο καιρό αν και το κρύο «θα το αισθανόμαστε αρκετά τη νύχτα και νωρίς το πρωί με τις βροχές να θέλουν να επιστρέψουν προς το Σαββατοκύριακο».

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN, ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, ένα ατμοσφαιρικό βουνό εμποδίζει τις κακοκαιρίες να πλησιάσουν την Ελλάδα τουλάχιστον έως και την Πέμπτη.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει καθώς έρχεται ένα κύμα κακοκαιρίας από την Κεντρική Ευρώπη και θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Πέμπτη στο Ιόνιο και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα, με βροχές.

Στην Αττική η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ψύχος αλλά προς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει μέχρι τους 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη είναι επίσης τσουχτερό το κρύο με τον υδράργυρο να φτάνει τους 14 βαθμούς το μεσημέρι ενώ θα κυριαρχεί και η ηλιοφάνεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 26-11-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια έως 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα έως 14 με 16 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-11-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28-11-2024

Στα δυτικά νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-11-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

 

ΠΗΓΗ

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ