Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή μάνα

Αιώνια ευγνώμονες στις αλύγιστες γυναίκες των Καλαβρύτων

Την Κυριακή,14 Αυγούστου2022 και ώρα 9:00 το πρωί,θα τελεσθεί τοκαθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο για την Καλαβρυτινή Μάνα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κυρίου Κυρίου Ιερωνύμου.

Αιώνια ευγνώμονες και πάντοτε παρόντες στην απότιση ελάχιστου φόρου τιμής στις ηρωίδες Καλαβρυτινές Μανάδες, που ανκι έζησαν μία ανείπωτη τραγωδία, αν και κήδεψαν τους άνανδρα εκτελεσμένους πατέρες, αδελφούς, συζύγους, γιους τους, αν και έθαψαντα νιάτα τους, δεν λύγισαν καιαγωνίστηκανσκληρά για να αναθρέψουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους. Ο τιτάνιος αγώνας τους έθεσε τα θεμελια τηςσημερινήςευημερούσαςκοινωνίας μας. Σε αυτές οφείλουμε ό,τι είμαστε σήμερα.

Κυρία ομιλήτρια θα είναι η συμπατριώτισσάμας και μέλος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, δικηγόρος και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας KNGroup,Κυρία Νάντια Κωνσταντίνου, κόρη της Αντιόπης Κωνσταντίνου - Καρκούλια και του Πέτρου Κωνσταντίνου.Στην οικογένειά της θρήνησαν τέσσερις κοντινούς εκτελεσθέντες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά της οικογένειας, μεταξύ των οποίων η μητέρα της και ο θείος της, 6 και 2 ετών τότε, υπέστησαν την τραγική εμπειρία του Εγκλεισμού στο Σχολείο και του ξεριζωμού.

Το Μνημόσυνο οργανώνει η ΈνωσηΚαλαβρυτινώνΑθήναςμαζί με την ΈνωσηΘυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, υπό την αιγίδα τουΔήμου Καλαβρύτων και την ΔημοτικούΜουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.