Παραιτήθηκε από την ΕΡΤ η Χρύσα Ρουμελιώτη – Αιχμές για παρεμβάσεις – Τελευταίο ρεπορτάζ η δεξίωση στο Προεδρικό

 

Με μια ανάρτηση στο Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής (24.07.2022) μετά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Χρύσα Ρουμελιώτη ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ΕΡΤ, όπου άρχισε να εργάζεται το 1989.

«Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του», έγραψε η Χρύσα Ρουμελιώτη στην ανάρτηση για τους «τίτλους τέλους» που έριξε στην πορεία της στην ΕΡΤ λίγες ώρες αφού είχε δώσει το τελευταίο ρεπορτάζ, από τους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου όπου, όπως κάθε χρόνο, έγινε η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η δημοσιογράφος, που τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ κάλυπτε το ρεπορτάζ της Προεδρίας, αφήνει σαφέστατες αιχμές για παρεμβάσεις, αλλά δεν αποκαλύπτει ποιες ήταν αυτές και από ποιον ακριβώς έγιναν. Μιλά για «επιφανείς», που «αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν».

«Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου… που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών», γράφει και κάνει λόγο για το δίλημμα που τίθεται: «αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;».

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ