NBA: Η Φιλαδέλφεια ανακοίνωσε κατασκευή γηπέδου ενός δις

Οι Φιλαδέλφεια 76ers ανακοίνωσαν το πρότζεκτ για την κατασκευή του νέου τους γηπέδου: θα ονομάζεται 76 Place και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το 2028, υπολογίζοντας τα εγκαίνιά του για τη σεζόν 2031-32.

Όταν κι εφόσον το έργο υλοποιηθεί, δεν θα μοιράζονται πλέον το Wells Fargo Center, όπου από το 1996 το μοιράζονται με τους Φλ΄παιερς, την ομάδα χόκεϊ της πόλης.
 
Σχεδιάζουν να επενδύσουν 1,3 δις δολάρια και η εταιρεία που θα είναι επιφορτισμένη να το πραγματοποιήσει θα είναι η Devcorp76 με τον Ντέιβιντ Άντελμαν στο τιμόνι, όπως ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες των 76ερς, Τζος Χάρις και Ντέιβιντ Μπλίτζερ.

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ θα είναι εξοπλισμένη με καταστήματα και χώρους διασκέδασης λόγω της καλής οδικής προσβασιμότητας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Το κατασκευαστικό έργο θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για 9.000 άτομα και μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, τα στοιχεία θα ανέρχονται σε περίπου 400 εκατομμύρια και 1.000 θέσεις εργασίας ετησίως. Επιπλέον, θα υπάρχει ένας ιστότοπος (76Place.com), ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο του έργου.

naftemporiki.gr