Εκτός Wimbledon ο Τσιτσιπάς, 3-1 ο Κύργιος

 

 

Παίζοντας καταπληκτικά πίσω από το πρώτο σερβίς του και παρότι βρέθηκε πίσω στο πρώτο σετ, ο Νικ Κύργιος νίκησε με ανατροπή 3-1 τον Στέφανο Τσιτσιπά, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Wimbledon, ενώ η πορεία του Έλληνα πρωταθλητή σταμάτησε στην φάση των «32».

Το ματς ήταν συγκλονιστικό από το ξεκίνημά του έως το τέλος, με τους δύο τενίστες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες. Η 5η αναμέτρηση ανάμεσα στο νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και στο νο40, βρήκε τελικά νικητή τον Ελληνοαυστραλό, ο οποίος μετρά πλέον 4 νίκες στο H2H με 23χρονο, με τη τελευταία να τον στέλνει στην φάση των «16» για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Αντίπαλος του ομογενή τενίστα στον 4ο γύρο θα είναι ο Μπράντον Νακασίμα, ο οποίος νωρίτερα νίκησε άνετα με 3-0 τον Ντανιέλ Γκαλάν.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς ήταν αρκετά εκνευρισμένος μετά την απώλεια του δεύτερου σετ, γεγονός που τον έκανε να χάσει τη συγκέντρωσή του και να υποπέσει σε μία άκρως τραβηγμένη ενέργεια, που θα μπορούσε να του στοιχίσει ακόμη και την αποβολή του από τον αγώνα!

Ο Έλληνας πρωταθλητής πέταξε με δύναμη το μπαλάκι προς την εξέδρα, χτυπώντας μετά από καραμπόλα έναν ηλικιωμένο άνδρα. Ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε έντονα προς το διαιτητή ζητώντας την αποβολή του Έλληνα πρωταθλητή, ωστόσο, ο ρέφερι δεν αντιλήφθηκε τι συνέβη και παρά τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία του ομογενή τενίστα δεν άλλαξε κάτι ούτε μετά τη συνομιλία με τον supervisor.

Στο πρώτο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε έμφαση στο σερβίς του και παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένος. Από την άλλη ο Νικ Κύργιος σε ένα πιο ελεύθερο παιχνίδι εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και προσπάθησε να φτάσει στο μπρέικ χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με τον Στέφανο να φτάνει πρώτο σε μίνι μπρέικ μετά το διπλό λάθος του Κύργιου. Ο Ελληνοαστραλός απάντησε άμεσα και μείωσε σε 3-2, ωστόσο μετά το νέο μίνι μπρέικ του Τσιτσιπά εκνευρίστηκε. Έτσι, ο Τσιτσιπάς με 7-2 στο τάι μπρέικ έκλεισε το πρώτο σετ και προηγήθηκε.

Το δεύτερο σετ δεν διέφερε και πολύ σε σχέση με τον ρυθμό και τις αντιδράσεις των παικτών που είχε το πρώτο. Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στο να κρατήσει το σερβίς του, καθώς γνώριζε ότι ο Κύργιος έχει πλεονέκτημα στο χόρτο. Ο Κύργιος συνέχισε να έχει σαν όπλο το άναρχο παιχνίδι του, ωστόσο μέχρι το 5-4 υπέρ του Ελληνοαυστραλού το ματς δεν είχε κανένα μπρέικ. Στο δέκατο γκέιμ ο Κύργιος στρίμωξε τον Τσιτσιπά έφτασε σε μπρέικ πόιντ και τελικά το ολοκλήρωσε με μια κακή επιλογή του Στέφανου. Με αυτό τον πόντο και με το σκορ στο 6-4 ο Κύργιος ισοφάρισε.

Λίγο πριν ξεκινήσει το τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς έστειλε ένα μπαλάκι στην εξέδρα γεγονός που οδήγησε τον Κύργιο σε λογομαχία με τον διαιτητή, με τον Ελληνοαυστραλό να ζητάει ποινή στον Έλληνα. Προϊόντος του χρόνου ο Τσιτσιπάς έπεσε στην παγίδα του Κύργιου και εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα ο Ελληνοαστραλός να πάρει μπρέικ! Με το σκορ στο 3-1 ο Τσιτσιπάς δέχθηκε ποινή πόντου για ένα χτύπημά του, ενώ το trash talking με πρωταγωνιστή τον Κύργιο δεν σταμάτησε! Ο Κύργιος με όλα αυτά να συμβαίνουν κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε 5-3, την ώρα που το κλίμα ανάμεσα στους δύο αθλητές έμοιαζε τεταμένο. Στο ένατο γκέιμ ο Κύργιος ευνοήθηκε δύο φορές από το φιλέ και με 6-3 προηγήθηκε με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Κύργιος προηγήθηκε με 0-40, όμως ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε και κέρδισε το γκέιμ. Στο όγδοο γκέιμ ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που προηγήθηκε 40-0, όμως ο Κύργιος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έτσι το ματς έφτασε στο 6-6 και οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Κύργιος στο φινάλε με 9-7 έφτασε στο 7-6 και πήρε τη νίκη-πρόκριση.

https://www.zougla.gr/

Διαβάστε επίσης