Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου, ένοχη η τότε δήμαρχος κι άλλοι επτά κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

 

Την αθώωση της Ρένας Δούρου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα το 2017 με 25 νεκρούς αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Αντίθετα, καταδίκασε οκτώ εμπλεκόμενους, εκ των οποίων η πρώην δήμαρχος.

Εκτός από τη Ρένα Δούρου, το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 και άλλους 12 κατηγορούμενους. 

Το δικαστήριο κήρυξε τη Ρένα Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα, επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα, οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων δύο αντιπεριφερειάρχες, την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων. 

Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια, ενώ και αυτοί κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης