Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου του Αρεοπαγίτη Αργύρη Σταυρακάκη

 

Τo νέο βιβλίο του Αργύρη Σταυράκη με τίτλο «Ο δικός μας ο χρόνος» παρουσιάζουν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, ώρα 8.00 μ.μ. στο roof garden του My Way Hotel & Events οι εκδόσεις «Το Δόντι».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Χριστίνα Κόκκοτα, φιλόλογος, θεατρολόγος, συγγραφέας
- Βασίλης Λαδάς, συγγραφέας

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς. Θα συντονίσει η Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών.

Όπως γράφει ο συγγραφέας, το βιβλίο είναι «για αυτούς που προσηλωμένοι στις απλές χαρές της ζωής μπορούν να νιώσουν το χάδι του ήλιου και ν’ ακούσουν τη μυρωδιά της βροχής, να χαρούν τη δροσιά του κυκλάμινου και την ομορφιά της ανεμώνας, ν’ αφουγκραστούν το κελάδημα των πουλιών και να σκιρτήσουν στο πέταγμά τους. Των πουλιών, που κάποτε βέβαια τα κυνηγήσαμε πολύ. Όχι όμως γιατί δεν τ’ αγαπούσαμε τα πουλιά. Αλλά γιατί έτσι ήτανε τότε η ζωή. Και κληθήκαμε να τη ζήσουμε όπως ήταν.»

Ο  Αργύρης Σταυράκης γεννήθηκε στη Λογγά Μεσσηνίας, όπου τελείωσε δημοτικό και γυμνάσιο – λύκειο. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και σε ηλικία 30 ετών έγινε δικαστής. Υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα επί 37 συναπτά έτη, τα πέντε τελευταία εκ των οποίων ως Αρεοπαγίτης.

Έχει γράψει επίσης δύο νομικά βιβλίο και ένα νομικο–φιλολογικό με τίτλο «Νεοελληνική Νομική Γλώσσα και Ορολογία», που πραγματεύεται την καθιέρωση και τη σωστή χρήση της δημοτικής γλώσσας στον χώρο της Δικαιοσύνης. «Ο δικός μας ο χρόνος» είναι το δεύτερο λογοτεχνικό βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» μετά το αφήγημα «Η τελευταία λειτουργία» (2018). Έγραψε και δημοσίευσε νομικά και γλωσσικά άρθρα σε νομικά περιοδικά.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ