Είχε παραδεχτεί την ενοχή του, αρνήθηκε την κατηγορία τις υπεξαίρεσή των 3,8 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «πήρα μόνο 80.000 με 100.000 ευρώ».
Πενήντα τρεις ημέρες μετά και τη σύλληψή του, αποφυλακίστηκε προχθές από τις Φυλακές Λάρισας ο 45χρονος πρώην ιερέας των Φαρσάλων, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η ποινή του για να γλιτώσει τότε, μάταια, τη φυλάκισή του.
Όπως αναφέρει το onlarissa, επικαλούμενο την εφημερίδα «Ελευθερία», μετά από αίτημα του συνηγόρου του, η αίτηση συγχώνευσης ποινών έγινε δεκτή και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο πρώην ιερωμένος, έχοντας μείνει στη φυλακή περισσότερα από 8 χρόνια και μετά από τις τόσες δικαστικές αποφάσεις, έχοντας… πληρώσει για τις αμαρτίες του από προχθές το μεσημέρι απολαμβάνει ξανά την ελευθερία του.
Η επιστροφή του ωστόσο στην ιεροσύνη, και ειδικότερα ως ιερέας στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, αυτή μάλλον δεν είναι εφικτή, καθώς έχει καθαιρεθεί από Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για «κανονικό παράπτωμα», παρότι συνεχίζει ακόμη να κυκλοφορεί φορώντας ράσα.
Το χρονικό της υπόθεσης
Πρόκειται για τον 45χρονο πρώην ιερέα, ο οποίος ως άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο τον περασμένο Μάρτιο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών.
Όπως είναι γνωστό, λίγη ώρα προτού η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώσει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, ο 45χρονος έχοντας ολοκληρώσει την απολογία του (σ.σ. χωρίς να είναι κρατούμενος) έφυγε από τη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα. Πρωτόδικα ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξή 15 ετών.
Έχοντας ήδη λοιπόν εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών από την πρώτη επ’ αυτοφώρω σύλληψή του στα Φάρσαλα, η αίτηση του συνηγόρου του για συγχώνευση των ποινών έγινε δεκτή και, μετά την απόφαση του Συμβουλίου, αποφυλακίστηκε.
Τα 3,8 εκατ. ευρώ δεν βρέθηκαν ποτέ
Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος, ως αρμόδιος ιερέας έχοντας εξουσιοδοτηθεί για τις συναλλαγές (σ.σ. έκδοση πράξεων, παραλαβή επιταγών, είσπραξη χρημάτων κ.λπ. μεταξύ Eκκλησίας και Τράπεζας), εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη απευθείας, ηλεκτρονικής διασύνδεσης των υπηρεσιών και από το 2005 έως το 2012, οπότε και συνελήφθη, αλλοίωσε πλαστογραφώντας 114 μισθοδοτώ καταστάσεις των 45 ιερέων, που εμφανίζονταν να λαμβάνουν πολύ υψηλότερες από τις πραγματικές αμοιβές.
Να σημειωθεί ότι στην απολογία του τον περασμένο Μάρτιο στο Πενταμελές Εφετείο είχε παραδεχτεί την ενοχή του, αρνήθηκε την κατηγορία τις υπεξαίρεσή των 3,8 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «πήρα μόνο 80.000 με 100.000 ευρώ». Περιττό δε να αναφερθεί ότι το υπεξαιρεθέν ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ δεν βρέθηκε ποτέ.