Μυλωνάς για Πατρών-Πύργου: Σημαντική εξέλιξη αλλά και σαφείς ενστάσεις

Με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου είναι «μια σημαντική και θετική εξέλιξη» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου αλλά και τις ενστάσεις που διατηρεί ο Δήμος στο σχεδιασμό του.

 

Η πλήρης δήλωση Μυλωνά έχει ως εξής:

«Υποδεχόμαστε αύριο (31/3) τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς που θα σημάνουν την έναρξη κατασκευής του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, ικανό τμήμα του οποίου διέρχεται από το Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Πρόκειται, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, για σημαντική και οπωσδήποτε θετική εξέλιξη. Οφείλω όμως να επισημάνω την τεράστια καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Υπενθυμίζω ότι για πρώτη φορά ακούσαμε ότι επίκειται η δημοπράτησή του έργου το 2001. Χρειάστηκαν 21 χρόνια για να φτάσουμε στην έναρξη των εργασιών, διάστημα κατά το οποίο θρηνήσαμε μεγάλο αριθμό νεκρών από τροχαία ατυχήματα.

Για το τμήμα του αυτοκινητόδρομου που διέρχεται από το Δήμο μας διατηρούμε ορισμένες σαφείς ενστάσεις που τις έχουμε διατυπώσει δημόσια και αρμοδίως. Συνοπτικά πρόκειται για τον κόμβο της Κάτω Αχαϊας, για το σταθμό των διοδίων, για τη σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου και για τον κόμβο στον Αλισσό. Πρόκειται για ενστάσεις βάσιμες και πλήρως τεκμηριωμένες για τις οποίες θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να υιοθετηθούν ώστε ο υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομος να γίνει πλήρως λειτουργικός για το Δήμο και τους δημότες μας».

 

 

Διαβάστε επίσης