Πέτρος Φιλιππίδης: Την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη του

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η διαδικασία σήμερα ολοκληρώθηκε με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, που έχει υποστηρίξει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό το 2008.

Η κατάθεση δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών, και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με ερωτήσεις από τους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

«Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Μίτζιας, συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας. Όπως είπε: «Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος της γυναίκας που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2014, δήλωσε ότι: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος σημείωσε πως η δική του εντολέας θεωρεί απαραίτητη τη δημοσιότητα της δίκης. «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

 

ΠΗΓΗ ENIKOS.GR

Διαβάστε επίσης