UEFA: Στα πρόθυρα αποκλεισμού της Ρωσίας

Ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία

Η UEFA πρόκειται να αποκλείσει τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις της, ως απάντηση στην  εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων SID.

Η πρώτη ομάδα που θα επηρεαστεί, όπως είχε αποκαλύψει και η γερμανική εφημερίδα Bild, θα είναι η Σπαρτάκ Μόσχας, η τελευταία ρωσική ομάδα που εξακολουθεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Μάρτιο (10 και 17/3) τη Λειψία, στη φάση των «16» του Europa League.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση της UEFA, θα αποκλειστεί επίσης και η εθνική γυναικών της Ρωσίας από το EURO που θα διοργανωθεί τον Ιούλιο στη Μεγάλη Βρετανία. Η Ρωσία συμμετέχει στον ίδιο όμιλο με Ολλανδία, Σουηδία και Ελβετία.

Σύμφωνα με το SID, αυτή η απόφαση για αποκλεισμό της Ρωσίας υποστηρίζεται από πολλές ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Γερμανίας (DFB) και της Αγγλίας (FA).

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες με τη συμμετοχή της Ρωσίας, δεν είναι δυνατόν» είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FIFA και υποψήφιος για την προεδρία της DFB, Πέτερ Πέτερς, στο SID, καλώντας επίσης τη FIFA να λάβει το ίδιο μέτρο.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης