Κομβικό ματς απόψε στην Προύσα για τον Προμηθέα

Στις 19:00

Έξι στροφές απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του EuroCup, με τον Προμηθέα Πατρών, να διεκδικεί ακόμη την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16», έστω κι αν βρίσκεται στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου, με 3 νίκες - 8 ήττες.

Οι Αχαιοί αντιμετωπίζουν απόψε (8/2, 19:00, Novasports Prime και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4) την Μπούρσασπορ στην Προύσα, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, με τον τουρκικό σύλλογο να μετρά 3 νίκες - 7 ήττες και να βρίσκεται στην προτελευταία θέση του γκρουπ.  

Συνεπώς, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κομβικό για τους δύο μονομάχους, στην προσπάθειά τους να πλασαριστούν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να έχει σαν...οδηγό το περσινό παιχνίδι στην Προύσα, όπου οι «Αχαιοί» είχαν φύγει με το διπλό, καθώς και τον φετινό αγώνα στο «Δ. Τόφαλος», στον οποίο ο Προμηθέας είχε επικρατήσει στην παράταση, στο ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της ομάδας. 

Την πρόκριση για την επόμενη φάση παίρνουν οι οκτώ πρώτες εκ των δέκα ομάδων από τους δύο ομίλους και η ομάδα της Πάτρας κυνηγά να προσπεράσει τις Τσεντεβίτα (4-7) και Μπουρ αν Μπρες (4-8). 

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχει καλό μομέντουμ και ψυχολογία, αφού μετρά τρεις σερί νίκες (κόντρα σε Περιστέρι, Μπουργκ και ΠΑΟΚ). Ειδικά η τελευταία, επί του «Δικέφαλου του Βορρά» έστειλε τους Αχαιούς στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα βρουν αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αναφορικά στην αντίπαλο του Προμηθέα, η Mπούρσασπορ ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί ενιαίο σύλλογο με την ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Προύσας, που έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Τουρκίας και έχει αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το μπασκετικό τμήμα της Μπούρσασπορ δεν έχει προς το παρόν την αίγλη της αντίστοιχης ποδοσφαιρικής, κάτι που θα ήθελε να πετύχει σταδιακά. Πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι στην Ευρώπη, χωρίς να καταφέρει να προχωρήσει μετά την πρώτη φάση και φέτος επιθυμεί να προκριθεί για πρώτη φορά στα νοκ άουτ. Με τον Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς στον πάγκο, πραγματοποιεί μια μέτρια χρονιά, καθώς στο EuroCup βρίσκεται στην 10η θέση με ρεκόρ 3-7, ενώ στην τούρκικη Λίγκα είναι 11η με 8 νίκες και 9 ήττες και μάχεται να μπει στα πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι Τούρκοι εμφανίζονται αποδυναμωμένοι εν συγκρίσει με την ομάδα που παρουσίασαν στην Πάτρα στον πρώτο γύρο, καθώς έχει αποχωρήσει από το ρόστερ τους ο Αλερίκ Φρίμαν, ο οποίος αποτέλεσε το μεγάλο ατού τους στον πρώτο γύρο.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ