Πάτρα: Σύσκεψη για το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ

Προγραμματίζεται εκδήλωση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του πατρινού ρεμπέτη

Ο προγραμματισμός και σχεδιασμός μιας εκδήλωσης αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του πατρινού ρεμπέτη Μπάμπη Γκολέ, στην οποία για πρώτη φορά θα εκτεθεί και μέρος από το προσωπικό του αρχείο, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην οποία συμμετείχαν η αδελφή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή Θεώνη Γκολέ, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

 

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης και οι χώροι που ενδείκνυνται, προκειμένου να φιλοξενηθεί το αρχείο του Μπάμπη Γκολέ το οποίο παραχωρήθηκε μετά το θάνατό του από την αδελφή του, στο Δήμο της Πάτρας.

 

Η Θεώνη Γκολέ στη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον τρόπο που μέχρι σήμερα ο Δήμος της Πάτρας φύλαξε και προστάτεψε το αρχείο. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους χειρισμούς που γίνονται, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση του αρχειακού υλικού, σε ότι αφορά τη φιλοξενία του σε ένα χώρο ο οποίος θα συνάδει με το έργο και το «στίγμα» του Μπάμπη Γκολέ. 

 

Διαβάστε επίσης