Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων: Παραχώρηση στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μιντιλογλίου, στο ΓΕΛ Ρίου και στο Καρναβάλι

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα

Τη δωρεάν παραχώρηση βιβλίων και εξοπλισμού του παραρτήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο Αρκτικό Διαμέρισμα, στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μιντιλογλίου «Ανάπτυξη-Πρόοδος» και στο ΓΕΛ Ρίου, για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού στη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η παραχώρηση στην «Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας του Δήμου Πατρέων» βιβλίων τα οποία έχουν ως θέμα τον Καραγκιόζη και το καρναβάλι, για τη δημιουργία μικρής βιβλιοθήκης που θα λειτουργήσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται. Με την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων το υλικό θα επιστραφεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με αφορμή την παραχώρηση των βιβλίων και ανάλογου εξοπλισμού στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μιντιλογλίου και στο Γενικό Λύκειο Ρίου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη επεσήμανε πως «με την αρωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού δημιουργούνται δύο νέοι χώροι οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως βιβλιοθήκες. Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός δημιουργεί και εμπλουτίζει βιβλιοθήκες οι οποίες λειτουργούν σε νέους χώρους, όπως στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών, στη Δομή Αστέγων και στο ΕΠΑΛ που λειτουργεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του «Αγίου Στεφάνου». Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για συνεχή εμπλουτισμό με νέους τίτλους βιβλίων της Δημοτική Βιβλιοθήκης Πατρών».

Διαβάστε επίσης