Πάτρα: Πέφτει συνεχώς η θερμοκρασία - Χιόνι στα Καλάβρυτα - Θα μας "σηκώσουν" σήμερα τα μποφόρ

 

Πέφτει η θερμοκρασία, ενώ ισχυροί ένεμοι θα πλήξουν την Πάτρα, σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη. η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν και τα 5μποφόρ.

Συννεφιά και σποραδικές βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα, με την υγρασία θα "αγγίζει" το 90%.

Ακόμη πιο έντονο θα είναι το κρύο αύριο όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς!

Χιόνι αναμένεται σήμερα από το απόγευμα στα Καλάβρυτα με την θερμοκρσία μέχρι 8  βαθμούς, ενώ αύριο με συνεχή χιονόπτωση το θερμόμετρο θα είναι στους -5!

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων σε τμήματα του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και προς το βράδυ της Βόρειας Πελοποννήσου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. Τη νύχτα προς Τετάρτη θα χιονίσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και ανατολικής χώρας και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 1 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες, ενώ τη νύχτα προς Τετάρτη θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ. Άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης