Παρέμβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη για την άμεση αποζημίωση των πλημμυροπαθών της Αχαϊας

 

Έκτακτη χρηματοδότη 600.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι Πατρέων και Δυτικής Αχαϊας απο το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση  των συνεπειών απο τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η υπογραφή της απόφασης έρχεται μετά τις συνεχείς επαφές του  Υφυπουργού Εξωτερικών και Βουλευτή Αχαϊας Ανδρέα Κατσανιώτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πετσα και τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών καταγραφής και της άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αχαϊα.

Ο κ Κατσανιώτης δήλωσε για την εξέλιξη:

"Η έκτακτη χρηματοδότηση των πληγέντων Δήμων ειναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας. Η κυβέρνησή μας ανέλαβε άμεσα το χρέος της και σήμερα υπογράφηκε η απόφαση για την στήριξη του Δήμου Πατρέων με 250.000 ευρώ και του Δήμου Δυτικής Αχαϊας με 350.000 ευρώ" και πρόσθεσε:

 "Ο Πρωθυπουργός και οι συνάδελφοι υπουργοί εργαζόμαστε ώστε οι αποζημιώσεις στους πληγέντες συμπολίτες να δοθούν γρήγορα, δίκαια και χωρίς γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Παρακολουθούμε το θέμα σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς καθως μένουν ακόμα αρκετά να κάνουμε για τον τόπο μας΄΄.

 

Διαβάστε επίσης