Πάτρα: Τρέχουν όλοι στα εμβολιαστικά κέντρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων - Κατακόρυφη αύξηση των εμβολιασμών στη Δυτ. Ελλάδα - Πολλά "θετικά" τεστ

 

Η έκρηξη των κρουσμάτων στην Πάτρα και την Αχαΐα θορύβησε τους πολίτες που σπεύδουν να εμβολιαστούν είτε με την πρώτη δση, ήταν εάν έχουν ολοκληώσει τους εμβολιασμούς, με την αναμνηστική, τρίτη δόση, προκειμένου να προστατευθούν από την μετάλλαξη όμικρον της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο μέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου το σύνολο των εμβολίων στην Αχαΐα έφτασε κοντά στις 3.000 (για την ακρίβεια 2.976 το μεγαλύτερο νούμερο των τελευταίων ημερών).

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη έγιναν 505 ραντεβού για την πρώτη δόση, 500 για την δεύτερη δόση και 1.968 για την τρίτη δόση που παραμένει η πρωταθλήτρια στην κούρσα των εμβολιασμών.

Αντίστοιχη εικόνα και στους άλλους δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας, καθώς στην Αιτωλοακαρνανία οι εμβολιασμοί σε μια ημέρα ξεπέρασαν τους 1.800, ενώ και στην Ηλεία πλησίασαν τους 1.500.

να σημειωθεί ότι οι δύο αυτοί νομοί είχαν απο τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών.

Πολλά θετικά τεστ

Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν χθες στο Επιμελητήριο ελήφθησαν 375 δείγματα εκ των οποίων τα 43 ήταν θετικά. Στον Καστελλόκαμπο ελήφθησαν 109 δείγματα με τρία θετικά, στη Veso Mare έγιναν 277 ράπιντ τεστ με 8 θετικά, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (Αγίου Αλεξίου), έγιναν 72 εκ των οποίων τα 19 ήταν θετικά και στο Αίγιο διενεργήθηκαν 147 τεστ με 15 θετικά.

Διαβάστε επίσης