Επιασε ...πάτο στους εμβολιασμούς η Ηλεία

 

 

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ηλεία κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς και πιο συγκεκριμένα οι εμβολιασμοί έχουν σημειώσει πτώση τουλάχιστον κατά 50%.

Και όσο μπαίνουμε στον χειμώνα, τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα στη μάχη για την απελευθέρωση της κοινωνίας από την πανδημία του κορωνοϊού, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα σχολεία λειτουργούν κανονικά, ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών είναι μικρός και τα μέτρα πρόληψης στις αίθουσες διδασκαλίας δεν είναι επαρκή, ενώ ανησυχητική είναι και η τάση του αντιεμβολιασμού που ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού, η Ηλεία βρίσκεται στην 21η θέση, ανάμεσα στις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, όσον αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη (6/10) είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 142.003 εμβολιασμοί. 74.762 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση τουλάχιστον, 72.273 είναι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ 824 συμπολίτες μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, πραγματοποίησαν την τρίτη ή τη λεγόμενη «αναμνηστική» δόση.

https://www.patrisnews.com/

Διαβάστε επίσης