Χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ – Τι να αποφύγουμε φέτος;

Τα Χριστούγεννα είναι η ιδανική περίοδος για να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο στο μακιγιάζ μας, λένε οι ειδικοί. Πράγματι, αμέτρητα λουκ και συλλεκτικές συσκευασίες προϊόντων μας δελεάζουν να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε διάφορες εκδοχές στο χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ.

«Οι χρυσές και ασημί αποχρώσεις όχι μόνο φωτίζουν το βλέμμα αλλά κάνουν εντυπωσιακή την εμφάνισή μας – και τα Χριστούγεννα είναι η τέλεια περίσταση για να το εκμεταλλευτούμε» δηλώνει η make up artist Hollie Ellis. Από την άλλη, αν θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο τα χείλη «ιδανικά συνδυάζουμε τολμηρές αποχρώσεις κραγιόν σε ματ ή γκλος υφές αφήνοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σε nude, φυσικούς τόνους» υπενθυμίζει.

Στην τελική όμως το αποτέλεσμα δε χρειάζεται απαραίτητα να είναι υπερβολικά γκλάμουρους, με έξτρα γκλίτερ και έντονες αποχρώσεις. Τελικά τι συνιστά ένα πετυχημένο χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ;  Να τι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και το αποκτήσουμε.

* Λαμβάνουμε υπόψη μας τι μας αρέσει στο μακιγιάζ

Επιλέγουμε ένα λουκ με το οποίο θα αισθανόμαστε άνετα και όχι κάτι το οποίο δεν αντιπροσωπεύει τα γούστα και την προσωπικότητά μας. Για παράδειγμα αν μας αρέσει το φυσικό no make up make up λουκ, τότε ένα έντονο αποτέλεσμα με ψεύτικες βλεφαρίδες ίσως να μας προκαλέσει αμηχανία. Η όλη ουσία του εορταστικού μακιγιάζ είναι να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και όχι άβολα.

* Εστιάζουμε σε ένα χαρακτηριστικό που θέλουμε να τονίσουμε

Ποιο θεωρούμε ότι είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό μας; Τα χείλη; Τα μάτια; Ή το όμορφο δέρμα; Επιλέγουμε εκείνο στο οποίο επιθυμούμε να αναδείξουμε και εστιάζουμε σε αυτό. Για παράδειγμα, αν θέλουμε το βλέμμα να είναι ο πρωταγωνιστής βάζουμε eyeliner.  Για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον σχεδιάζουμε μία γραμμή cat-eye, που είναι και φέτος μεγάλη τάση. Οσο για την απόχρωση, εκτός από μαύρο, δοκιμάζουμε κάτι διαφορετικό, όπως μία μεταλλική απόχρωση σε μπλε σκούρο, κυπαρισσί κλπ. Αυτό θα χαρίσει μία έξτρα λάμψη στο λουκ χωρίς όμως εξτραβαγκάντζες.

* Η εξάσκηση τελειοποιεί το αποτέλεσμα

Οι ειδικοί τονίζουν ότι αν θέλουμε να προσθέσουμε ένα νέο στοιχείο στο μακιγιάζ μας, καλό είναι να το έχουμε δοκιμάσει νωρίτερα. Η τεχνική έχει μεγάλη σημασία στο πετυχημένο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα δεν επιχειρούμε να τοποθετήσουμε για πρώτη φορά ψεύτικες βλεφαρίδες 5 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι. Το ίδιο ισχύει και για το eyeliner ή για την εφαρμογή ενός έντονου κραγιόν.

 

imommy.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ