Ρουζ: Πώς να διαλέξετε το σωστό ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας

Τα tips που θα σας βοηθήσουν

Όσον αφορά το μακιγιάζ, η ανακάλυψη του ιδανικού ρουζ μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξει το πρόσωπό σας προς το καλύτερο.

Το σωστό χρώμα μπορεί να προσφέρει μια υγιή λάμψη, να ζεστάνει τον τόνο του δέρματός σας και να σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκες και λαμπερές.

Το να βρείτε το κατάλληλο ρουζ, όμως, μπορεί να είναι περίπλοκο.

Εάν δεν είστε σίγουρες από πού να αρχίσετε, σε αυτό το άρθρο σας δίνουμε τις απαραίτητες συμβουλές, για να βρείτε την ιδανική απόχρωση.

Οι υποτόνοι

Όταν ψάχνετε για το κατάλληλο για τον τόνο του δέρματός σας ρουζ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι ο υποτόνος σας.

Για να τον βρείτε, κοιτάξτε καλά τις φλέβες σας.

Αν είναι πράσινες, έχετε ζεστούς υποτόνους.

Αν είναι μπλε ή μωβ, έχετε ψυχρούς υποτόνους.

Εάν βλέπετε ένα μείγμα πράσινου και μπλε, τότε πιθανότατα έχετε ουδέτερους υποτόνους.

Μετά τους υποτόνους, όμως, σειρά έχει η απόχρωση του δέρματός σας, ώστε να φτάσετε πιο κοντά στη σωστή επιλογή.

Ο συνδυασμός και των δυο είναι πολύ σημαντικός, για να καταλήξετε στο τι σας πάει περισσότερο.

Τόνοι επιδερμίδας & αποχρώσεις ρουζ
 

Ανοιχτόχρωμος

Ένα ανοιχτό ροζ ή ροδακινί ρουζ είναι η καλύτερη επιλογή για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ζεστούς υποτόνους, επειδή μιμείται το φυσικό χρώμα που υπάρχει στα μάγουλα.

Αν έχετε, όμως, ανοιχτόχρωμο δέρμα με ψυχρούς υποτόνους, δοκιμάστε μια baby pink απόχρωση.

Μεσαίος

Για όσες έχουν μεσαίου χρώματος δέρμα, το ροζ, το ροδακινί και οι χάλκινοι τόνοι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Οι ροδακινί αποχρώσεις είναι πολύ κολακευτικές για μεσαίες επιδερμίδες με ουδέτερους υποτόνους, επειδή συνδυάζουν ένα μείγμα ζεστών και ψυχρών υποτόνων.

Τόνος της ελιάς

Εάν έχετε δέρμα που μοιάζει με την απόχρωση της ελιάς, χρειάζεστε έντονες αποχρώσεις ρουζ, όπως δαμασκηνί, κοραλλί, ζωηρά ροζ και καφέ.

Ο τόνος της ελιάς έχει ζεστούς και ψυχρούς υποτόνους, οπότε το μόνο χρώμα που θέλετε να αποφύγετε είναι οι ψυχρές αποχρώσεις, όπως το baby pink.

Σκούρος

Επειδή οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες τείνουν να έχουν ζεστούς υποτόνους, οι καλύτερες αποχρώσεις ρουζ για τέτοια δέρματα είναι το κόκκινο, η magenta και το πορτοκαλί.

Οι ζεστές αποχρώσεις του καφέ και του μπορντό είναι επίσης υπέροχες επιλογές.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουρες για την επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης ρουζ για τον τόνο του δέρματός σας, δοκιμάστε το στα μήλα σας και δείτε πώς συνδυάζεται με το φυσικό χρώμα των χειλιών σας.

Αν δε σας ταιριάζει, τότε έχετε κάνει λάθος επιλογή, ενώ αν και τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια, έχετε βρει το σωστό ρουζ.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ