Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων: Δώρα σε συμπολίτες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη δομή αστέγων

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να στηρίξει με το δικό του τρόπο κατά την περίοδο των εορτών τους κατοίκους της πόλης που ζουν στο όριο και κάτω από το όριο της φτώχειας, παρέδωσε στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου, κεραμικά έργα τέχνης τα οποία στη συνέχεια θα διανεμηθούν ως δώρα σε συμπολίτες που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη δομή αστέγων. 

Η τέχνη αποτελεί την πνευματική τροφή του κάθε ανθρώπου, αυτή μπορεί να τον κρατήσει ψυχικά και πνευματικά όρθιο στις δύσκολες συγκυρίες της ζωής τους, να τον συντροφεύσει, να του δώσει ερεθίσματα για να παραμείνει ενεργός και δυνατός.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός επιχειρεί να  συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει ο Κοινωνικός Οργανισμός για να βοηθήσει άτομα της τρίτης ηλικίας, άτομα με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα, ηλικιωμένους συμπολίτες που ζουν μόνοι για να παραμείνουν ενεργοί, να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους και να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Τα κεραμικά έργα είναι συμβολικά δώρα από πηλό, τα οποία έχουν επιμεληθεί οι κεραμιστές του εικαστικού εργαστηρίου, Μαρία Κανελλοπούλου, Τότα Κοντόγεωργα και Σπύρος Μεθενίτης και συνοδεύονται από ευχητήριες κάρτες.

1640085580524.jpg

Στην παράδοση των υλικών, παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και από τον ΚΟΔΗΠ ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Πελεκούδας. 

Από το «Βοήθεια στο Σπίτι» παραβρέθηκαν η κοινωνική λειτουργός υπεύθυνη της δομής Μεσσάτιδας, Ζησιμοπούλου Ελευθερία  και η κοινωνική λειτουργός υπέυθυνη για την δομή Παραλίας, Μαντέλου Αγγγελική. Από το ΚΑΠΗ ο κοινωνικός λειτουργός Γιώργος Κολοκυθάς, η νοσηλεύτρια Σοφία Πλώτα και η κοινωνική λειτουργός Χριστιάνα Συρμή. 

Οι εργαζόμενοι στις δομές εξέφρασαν τις ευχαριστίες του προς την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού και την ικανοποίηση τους που για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συγκεκριμένη δράση, επισημαίνοντας τις ελλείψεις ου υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών παροχών.

 

Διαβάστε επίσης