Πάτρα - Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε "συναγερμό" η ΕΛΑΣ - Πορείες το μεσημέρι

 

Επι ποδός βρίσκεται σήμερα η τοική Αστυνομία για τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί στην Πάτρα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 12 το μεσημέρι ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στο πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία.

Στο μεταξύ προβληματισμό έχει προκαλέσει η καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Γ' Αστυνομικό Τμήμα, στην περιοχή Ταραμπούρα, όπου υπήρξε και ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού, καθώς αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως γίνεται προσπάθεια να δυναμιστεί το κλίμα της σημερινής επετείου. Γιά υτο και θα υπάρχουν ανεπτυγμένες στο κέντρο της πόλης ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Στην Αθήνα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία για σήμερα Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης, από την ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο.

Το κέντρο της Αθήνας θα μοιάζει με «φρούριο» καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, περί τους 4.000 αστυνομικούς θα βρίσκονται επί ποδός.

Οι εντολές στους αστυνομικούς

Το έργο των αστυνομικών θα ενισχύουν τρεις αίαντες καθώς και ελικόπτερα και drones.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, η εντολή προς τις αστυνομικές δυνάμεις θα είναι να έχουν παράλληλα διακριτική παρουσία αποφεύγοντας να απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα έχουν οργανωθεί πορείες στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη ο οποίος δολοφονήθηκε στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια από σφαίρες αστυνομικού.

Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διαφόρων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τρεις συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όλες με αφορμή την επέτειο για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 12.00 μαθητές και αντιεξουσιαστές,, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καμάρας και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 17.00 στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 18.00 θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, τα οποία επίσης αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης