Τα νερά "πνίγουν" την Δυτική Αχαΐα-Σοβαρά προβλήματα στην Καλόγρια-Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή για την κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τον Νομό, στην Δυτική Αχαΐα εξακολουθούν να "μετρούν πληγές" από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πριν λίγο σε Καλόγρια και Μετόχι έγινε επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δ'υο γυναικών και ενός άνδρα που αδυνατούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και από ξενοδοχείο της περιοχής.

Η 6η ΕΜΑΚ στήνει επιχείρηση απομάκρυνσής τους από το σημείο, αφού τέσσερις διασώστες σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα προσεγγίσουν με βάρκα στο σημείο!

Τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται και σήμερα στην δημοτική ενότητα Λαρισού με επίκεντρο την περιοχή της Καλόγριας και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο τα νερά κάνουν περιοχές απροσπέλαστες.

Η κυκλοφορία σε πολλά σημεία εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη, ενώ εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί καλλιέργειες.

Στην ευρύτερη περιοχή ενεργούν χειριστές μηχανημάτων του Δήμου και της Περειφέρειας, ενώ ανησυχία εκδηλώνεται και από τις προβλέψεις για τον καιρό σύμφωνα με τις οποίες τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν.

Τόνοι νερού "σκεπάζουν" την Καλόγρια - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι - Τεράστια καταστροφή στο Διβάρι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σημειώνεται πως λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών και ραγδαίων βροχοπτώσεων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καλεί τους συνδημότες αλλά και τους διερχόμενους να μην χρησιμοποιούν τους παρακάτω αγροτικούς δρόμους:

• Νιφορέικα-Μανετέικα

• Λάππα-Άραξος

• Χαραυγή-Άβυσσος

• Γομοστό-Λιμνοχώρι

Αυτοί οι αγροτικοί δρόμοι έχουν σημανθεί με κώνους ώστε να μην επιτρέπεται η διέλευση και παρακαλούνται οι συνδημότες να τηρήσουν την απαγόρευση.

 

 

Διαβάστε επίσης