Παπανδρέου: Μπορώ να ανατρέψω τους πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν σήμερα

 

«Πιστεύω ότι μπορώ να ανατρέψω τους πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή να μην μιλάμε για του ποιανού θα είσαι παρακολούθημα, θεωρώ ότι αυτό το ερώτημα δεν λέει και πολλά…» σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «θα πάμε καταρχήν να διαμορφώσουμε εμείς την ατζέντα που θεωρούμε ότι πρέπει να έχει η Ελλάδα. Μια ατζέντα προοδευτική, μια ατζέντα αλλαγών ουσιαστικών, που δεν έκανε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έκανε η ΝΔ».

«Οχι περασμένα ξεχασμένα»

«Θα πρέπει να περιμένουμε και τον ελληνικό λαό ποια θα είναι η απόφαση, αλλά είμαι βέβαιος ότι πράγματι αν ξαναδώσουμε μια ελπίδα και μια προοπτική σε αυτό που είναι οι αρχές του ΠΑΣΟΚ, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη συμμετοχική δημοκρατία, την απελευθέρωση των κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων, ότι θα έχουμε μια δυναμική, πολύ ουσιαστική, αλλιώς μετά θα ακούγεται η φωνή μας, σε οποιαδήποτε περίπτωση…» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι δεν παίρνει την πολιτική σε προσωπικό επίπεδο.

«Είμαι ένας άνθρωπος που ξεπερνά τις προσωπικές, αν θέλετε, αντιπαραθέσεις. Εγώ θέλω να δω που πάει η χώρα. Οχι περασμένα ξεχασμένα, όλα μετριώνται. Τα βάζουμε κι αυτά μέσα στους υπολογισμούς μας. Αλλά προέχει η χώρα» σημείωσε και επανέλαβε ότι είναι άνθρωπος της συναίνεσης για τα μεγάλα και ζωτικά ζητήματα της χώρας.

«Εγώ θεωρώ ότι κάνει λάθος η σημερινή κυβέρνηση που ενώ στην αρχή είχε μια ευρύτατη συναίνεση γύρω από το θέμα της πανδημίας, υπήρχε μια διάθεση και μια ωριμότητα του ελληνικού λαού, έχοντας ζήσει και την προηγούμενη κρίση, έχοντας ζήσει ότι όταν δεν δουλεύουμε μαζί – γιατί δεν δουλέψαμε μαζί δηλαδή στην κρίση την προηγούμενη – υπήρξε εύκολη αντιπολίτευση, εύκολα λέγανε για Ζάππεια…» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Θα συγκρουστώ»

«Εγώ είμαι ο άνθρωπος που έχω πολύ ισχυρούς στόχους και θα συγκρουστώ με κατεστημένα συμφέροντα, όπως έχω κάνει, αλλά από την άλλη μεριά, στα μεγάλα θέματα θα απαιτήσω συναίνεση, θα ζητήσω και θα διαμορφώσω συναινέσεις όπως έκανα και στην εξωτερική πολιτική και στον χώρο της παιδείας και πιστεύω όπως θα πρέπε να το είχαμε κάνει και στο θέμα της οικονομικής κρίσης για να μην έχουμε και δεύτερα και τρίτα μνημόνια» ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις από οποιοδήποτε, είτε ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, ή άλλων κομμάτων, ή αλλων προσωπικοτήτων, ή υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου υποψηφίου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου για τις παρεμβάσεις στελεχών άλλων κομμάτων στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «οι παρεμβάσεις οι εξωθεσμικές, έχουν γίνει μέρος δυστυχώς του προβλήματος της δημοκρατίας σε πάρα πολλές χώρες».

«Δεν κατηγορώ την Νέα Δημοκρατία, να είμαστε ξεκάθαροι, ξέρω όμως ότι στελέχη της ΝΔ και δεν το λέω χωρίς αποδείξεις, παρεμβαίνουν και λένε, ψηφίστε τον έναν, τον άλλον, κτλ. Δεν με ενδιαφέρει ποιον, αλλά πάντως μπαίνουν σε αυτήν τη λογική» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης