Στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης”, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης

Τι Ινστιτούτο αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Choose Life”

Στο Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών “Δημήτρης Λόης” ξεναγήθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, από την πρόεδρο της Choose life κα Μαρί Ευγενίδου Λόη, και τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Καθηγητή Αιματολογίας Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη.

Το εν λόγω νεοσύστατο ερευνητικό Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών (ΙΚΘ) αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Choose Life”, που ιδρύθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του αίματος το 2017.

institoyto_loi11.jpg

"Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα Ινστιτούτα κυτταρικών θεραπειών της Ευρώπης και αυτό τιμά την περιοχή μας. Οι πολίτες πλέον της περιφέρειάς μας, θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη νέα θεραπεία. Κι αυτό οφείλεται στον φιλανθρωπικό οργανισμό Choose Life και την οικογένεια Λόη που προχώρησε σε αυτή τη σημαντική δωρεά και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης στο πλαίσιο της ξενάγησής του στους χώρους του Ινστιτούτου, οι οποίοι απέπνεαν ελπίδα για τους νοσούντες συμπολίτες και συγκίνηση από τα σημειώματα ασθενών που μεταμοσχεύθηκαν και συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο του Ινστιτούτου.

institoyto_loi7.jpg

Το Ινστιτούτο, περιλαμβάνει ένα πλήρως λειτουργικό και αναγνωρισμένο Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών (CBMDP – “Save a Life”, www.xarisezoi.gr) καθώς και GMP εργαστήρια (Clean room B, C, D) για κλινική παραγωγή κυτταρικών θεραπειών και «Φαρμάκων Προηγμένων Θεραπειών» (ATMP) και συνεργάζεται με την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
 

Διαβάστε επίσης