Ρωσία: Σε κρίσιμο σημείο τα ποσοστά θνητότητας λόγω κορωνοϊού σε 18 περιοχές της χώρας

Η επιδημιολογική κατάσταση που σχετίζεται με την διάδοση τη Covid-19 και τις άλλες εποχικές ιώσεις γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, καθώς στην χώρα καταγράφεται σταθερή αύξηση της νοσηρότητας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου και επισήμανε ότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων προσεγγίζει τα 35.000.

ΗΓκόλικοβα δήλωσε ότι η κατάσταση όσον αφορά στους θανάτους λόγω της Covid-19 είναι κρίσιμη σε 18 περιοχές της χώρας, ενώ παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε 35 οντότητες. Η ίδια απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στους ανεπαρκείς ρυθμούς εμβολιασμού και στη μη τήρηση των μέτρων προφύλαξης.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή διατίθεται το 86,6% των κλινών για ασθενείς με covid-19, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 276.500 κλίνες εκ των οποίων το 66,1% διαθέτουν παροχή οξυγόνου.

Παράλληλα είπε ότι σε 27 περιοχές της Ρωσίας χρησιμοποιείται το 90% των κλινών για ασθενείς με κορονοϊό, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά χαμηλή η συλλογική ανοσία σε εννέα περιοχές της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης