Ειδήσεις από την Δυτική Αχαΐα

Τα Σαγέϊκα τίμησαν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Με επιτυχία τίμησαν τα Σαγέϊκα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21 σε εκδήλωση με θέμα «Αφανείς ήρωες του ’21». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Σαγεϊκων με κεντρικούς ομιλητές τους Κ. Κολιόπουλο και Π. Κοκκίνη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές Αγγ. Τσιγκρής, Σία Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνάς, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Α. Σάρτζης και ο τ. Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό σχήμα «Αετοί του Μοριά» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύλων Πατρών (Μπεγουλάκι).

 

 

Το νέο απορριμματοφόρο αυξάνει τις δυνατότητες περισυλλογής απορριμμάτων»

Παρελήφθη από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας ένα καινούργιο απορριμματοφόρο όχημα 16 τόνων τύπου πρέσας. Η δαπάνη για την απόκτησή του άγγιξε τις 150.000 ευρώ και η σχετική χρηματοδότηση προέρχεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Το απορριμματοφόρο θα τεθεί σε κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας του.

aporrimmatoforo.jpg

«Με το νέο απορριμματοφόρο αυξάνονται σημαντικά οι δυνατότητές μας στην αποκομιδή των απορριμμάτων και ταυτόχρονα ανανεώνεται ο γερασμένος στόλος απορριμματοφόρων που διαθέτουμε» ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Είναι ένα πρώτο βήμα σε μια γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του τεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος. Εργαζόμαστε συστηματικά έτσι ώστε ο Δήμος να αποκτήσει όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό που θα του επιτρέψει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, από τον τομέα της καθαριότητας μέχρι την αγροτική οδοποιϊα και την πολιτική προστασία» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

 

 

Ολιγόωρη διακοπή νερού στα Λουσικά

Η ύδρευση των Λουσικών θα διακοπεί αύριο (Τρίτη 28/9) από το πρωί και έως τι 2 το μεσημέρι. Η διακοπή θα γίνει λόγω εργασιών καθαρισμού στη δεξαμενή του

νερού.

Η ΔΕΥΑΔ ζητάει την κατανόηση των συνδημοτών για τη ταλαιπωρία που θα υποστούν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ