ΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους

 

 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ελέγξει ποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τη μετοχή της ΔΕΗ και από ποιους, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «χιλιάδες μικροεπενδυτές έχασαν τα χρήματά τους από κινήσεις στο Χρηματιστήριο με τη μετοχή της ΔΕΗ, που είναι τουλάχιστον ύποπτες».

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη

Ειδικότερα σημειώνει ότι «για εννιά μέρες, μετά την ανακοίνωση πώλησης του 49% της θυγατρικής της (ΔΕΔΔΗΕ) αντί να ανέβει η μετοχή της, όπως όλοι προεξοφλούσαν, βυθίστηκε από τα 10,5 στα 9,02 ευρώ στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα που μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου ανακοινώθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου». «Την ώρα δηλαδή που μικροεπενδυτές αγόραζαν μετοχές της ΔΕΗ, κάποιοι για ανεξήγητο λόγο ξεφορτώνονταν πακέτα μετοχών μέχρι να ανακοινωθεί η ΑΜΚ της Επιχείρησης», υπογραμμίζει.

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «δεδομένου ότι για την ΑΜΚ της ΔΕΗ γνώριζε μόνο η Διοίκησή της και ο κ. Μητσοτάκης με τους στενούς συνεργάτες του, περιμένουμε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που παρενέβη μόνο μετά την κατακραυγή, το αυτονόητο: Να ελέγξει μία προς μία όλες τις πράξεις πώλησης που έγιναν τις 9 αυτές μέρες και να ενημερώσει Αρχές και πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που πουλούσαν μετοχές όταν όλοι προεξοφλούσαν άνοδο και από πού είχαν εσωτερική πληροφόρηση».

APE

Διαβάστε επίσης