Αγιογράφοι στην Πάτρα του 19ου αιώνα

Τη μελέτη της Ευαγγελίας Τσιμπρή με τίτλο «Αγιογράφοι στην Πάτρα του 19ουαιώνα» παρουσιάζουν την Πέμπτη30 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 8.30 μ.μ.στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου οι εκδόσεις «Το Δόντι».
Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση που θέτει στο επίκεντρο τους ναούς της πόλης, τη ζωή και το έργο των επώνυμων αγιογράφων που δημιούργησαν στην Πάτρα, καθώς και τη συμβολή και τα χαρακτηριστικά του έργου των ανώνυμων, δυτικότροπων κατά κύριο λόγο, αγιογράφων.
Παράλληλα το βιβλίο χαρτογραφεί την ιστορική διαδρομή της θρησκευτικής ζωγραφικής μετά την Άλωση, την ιστορία της πόλης και της Ελλάδας του 19ου αιώνα, την κοινωνία, τις πολιτισμικές εξελίξεις και την ιστορία του Σχολείου των Τεχνών της περιόδου.Πέραν τηςιστορίας των ναών της πόλης και της Εκκλησίας της, αναφέρεται στη θρησκευτική ζωγραφική, στη θέση και στη σημασίατης εικόνας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στοεικονογραφικό πρόγραμματων ναών. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Θεώνη Κολλυροπούλου,επ.καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Ξενοφών Παπαευθυμίου,μουσειολόγος, συντηρητής έργων τέχνης, συγγραφέας

Η Ευαγγελία Τσιμπρή γεννήθηκε στην Πάτρα.Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στηΝευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρώνέως του βαθμού της Διευθύντριας Ε.Σ.Υ. Είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών και φοιτήτριατου Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του ΕλληνικούΑνοικτού Πανεπιστημίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ