Πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στα Καλάβρυτα

Ο Δήμος Καλαβρύτων, στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος  και σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, συμμετέχει στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, που υλοποιείται με τη συνεργασία και υποστήριξη της “Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ”, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ΥΠΕΝ, για τη διαχείριση του.

 

Σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαβρύτων αναφέρονται τα εξής:

Είναι σε όλους γνωστή η σπουδαιότητα της Ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί μέσω αυτής περιορίζουμε κατά πολύ τα απορρίμματα που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που σήμερα εναποτίθενται ή απορρίπτονται ανεξέλεγκτα και παντού, ενώ σημαντική είναι και η εξοικονόμηση πρώτης ύλης για την παραγωγή νέων προϊόντων, που έχει ανάγκη η χώρα μας. 

Η συμμετοχή όλων στην υλοποίηση του προγράμματος Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών είναι καθοριστική, μπορεί να γίνει με απλό και εύκολο τρόπο, συμβάλλει δε ουσιαστικά στην διαμόρφωση και εδραίωση μιας νέας αντίληψης για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ας ξεκινήσουμε τη νέα αυτή προσπάθεια, συμμετέχοντας όλοι ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σύμφωνα με τις οδηγίες της υπηρεσίας περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι μπορούν να ανακυκλώνουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους, είτε μεταφέροντας τες οι ίδιοι ή επικοινωνώντας με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου στα αντίστοιχα για κάθε δημοτική ενότητα τηλέφωνα. 

Δ.Ε.Καλαβρύτων (Εργοτάξιο): Τηλ: 26920-23683 - email: [email protected]

Δ.Ε. Κλειτορίας: Τηλ: 26920-32755 - email: [email protected]
Δ.Ε. Αροανίας: Τηλ: 26920-51301 - email: [email protected]
Δ.Ε. Παΐων: Τηλ: 26923-60616 - email: [email protected]

 

Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική συσκευή, (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, τηλεόραση, κλπ.) δεν λειτουργεί, μπορείτε να ειδοποιείτε το Δήμο για να την παραλάβει προς ανακύκλωση. Τηλ. Υπηρεσιών Καθαριότητας (26920 23683)

(Προσοχή! Οι συσκευές δεν θα πρέπει να εναποτίθενται σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο χώρο (πεζοδρόμιο κλπ) πριν από το τηλεφωνικά προκαθορισμένο ραντεβού για την παραλαβή τους από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Μόνο μέσω του Δήμου οι συσκευές προωθούνται ασφαλώς προς απορρύπανση - ανακύκλωση.)

Το σημείο προσωρινής εναπόθεσης των προαναφερόμενων συσκευών είναι συγκεκριμένος χώρος (κοντέινερ) στο εργοτάξιο του Δήμου, όπου μπορείτε κάλλιστα και εσείς, στηρίζοντας την δράση του Δήμου, να φέρετε τις συσκευές σας που δεν χρησιμοποιούνται πλέον (computer, σκούπα, ψηστιέρα, κλπ).

Μικρές ηλεκτρικές συσκευές μπορείτε να τις ανακυκλώνετε στους κατάλληλους κάδους που βρίσκονται ήδη τοποθετημένοι στα τέσσερα δημοτικά Καταστήματα (Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Αροανίας και Παϊων), ενώ στα ίδια σημεία θα βρείτε και ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση λαμπτήρων αλλά και toner. 

Σύντομα θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι για την ανακύκλωση λαμπτήρων και toner και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών και για τις θέσεις αυτές θα ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα του Δήμου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, έχουν επίσης τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής των συσκευών σε δημόσιες υπηρεσίες της πόλης των Καλαβρύτων και ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων, στο Δικαστικό Μέγαρο, στο Δασαρχείο Καλαβρύτων και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων.

Διαβάστε επίσης