Τι έγινε με το νερό δήμαρχε αυτό το καλοκαίρι;

Του Αντώνη Κουνάβη

 

Ας αρχίσουμε με τα γεγονότα, που έχουν την κακή συνήθεια  να είναι… ξεροκέφαλα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Δεν πάει πολύς καιρός που  οι συμπολίτες κεντρικών περιοχών της Πάτρας, έμειναν χωρίς νερό επί 24 και πλέον ώρες!

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΠ, αιτία ήταν μια σοβαρή βλάβη σε αγωγό του δικτύου.

Θα επρόκειτο δε για ένα μεμονωμένο συμβάν, αν δεν ερχόταν να προστεθεί σαν κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων περιπτώσεων, κατά τις οποίες χιλιάδες συμπολίτες μας είπαν επίσης, κυριολεκτικά, το νερό… νεράκι. Ως γνωστόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, περιοχές του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της αχαϊκής πρωτεύουσας βρέθηκαν αντιμέτωπες με πολύωρες διακοπές νερού.

Όμως, επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, οι ευθύνες της δημοτικής αρχής γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση είναι προφανείς.

Πρωτίστως ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης οφείλει να προχωρήσει, έστω και με εμφανή καθυστέρηση, στην άμεση απόδοση ευθυνών, όπου κι  αν αυτές βρίσκονται, δίνοντας παράλληλα επαρκείς εξηγήσεις στους ταλαιπωρημένους πολίτες. Μια «συγνώμη» δεν τούς αρκεί.  

Κατά τα άλλα, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι η «κόκκινη» δημοτική αρχή είναι μόνο για να κάνει συλλαλητήρια και πορείες, κατά την ατζέντα του Περισσού, πλην όμως είναι ανίκανη να διαχειριστεί θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

 

Διαβάστε επίσης