Ελληνικά Πετρέλαια: Σταματούν τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αχαΐα

Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) πρόκειται να σταματήσουν τα ερευνητικά τους προγράμματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μάλιστα, ο όμιλος ενημέρωσε την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την Αχαΐα, ένα μικρό τμήμα της Ηλείας και ένα πολύ μικρό της Αρκαδίας.

Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι τα δικαιώματα Ερευνας και Παραγωγής υδρογονανθράκων που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο ελληνικό δημόσιο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, "ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του.

Προς την κατεύθυνση αυτή, "συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα."

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις παραχώρησης για έρευνες υδρογονανθράκων στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και Αρτα – Πρέβεζα είχαν υπογραφεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Μάιο του 2017.

Πρακτικά στην Αχαΐα λίγα είχαν γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προκαταρκτικών ερευνών.

Mε πληροφορίες από το imerisia.gr

 

 

Διαβάστε επίσης