Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το "φερόμενο περιστατικό" στον Έβρο

"Δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων".

Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα τουρκικών μέσων για φερόμενο "περιστατικό" στον Έβρο, εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκαθαρίζοντας ότι "δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων".

"Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο", αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο Χρήστος Μαζανίτης, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης καλλιεργούν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κλίμα ότι Έλληνες στρατιώτες σκότωσαν Τούρκο στα σύνορα του Έβρου. Συγκλίνουσες πληροφορίες του enikos.gr, από αρκετές πηγές ενημέρωσης, όχι μόνο διαψεύδουν την "είδηση" της συμπλοκής, με πρωταγωνιστές στελέχη είτε των Ενόπλων Δυνάμεων είτε της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά φαίνονται να συμφωνούν στο σενάριο της προβοκάτσιας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας ότι "η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο". "Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση" καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ ENIKOS

Διαβάστε επίσης