Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής ο Ανδρέας Κατσανιώτης


 
 
Ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην Αχαΐα και τις προσπάθειες κατάσβεσής της.

Ο κ. Κατσανιώτης στη συνέχεια βρέθηκε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Ανδρέα Φίλια και κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο τους Αντιδημάρχους κ. Νίκο Καραϊσκο και κ. Βασίλη Χριστόπουλο και εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Ακολούθως ο κ. Κατσανιώτης μετέβη στα πύρινα μέτωπα και σε δήλωσή του ανέφερε: 
«Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, είναι μεγάλη. Δυστυχώς, οι συνθήκες που επικρατούν δεν ευνοούν. Είναι εξαιρετικά αντίξοες και καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η φωτιά είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, των Πυροσβεστών, της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τίποτα άλλο δεν έχει μεγαλύτερη αξία.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι πολλές. Όπως επίσης και οι εθελοντές που βρίσκονται στα διάσπαρτα μέτωπα και επιχειρούν να τα περιορίσουν.  Με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη για να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής.
Δυστυχώς, οι ζημιές από την πυρκαγιά στον Λόγγο, τη Ζήρια, τις Καμάρες και το Λαμπίρι είναι μεγάλες. Όλα αυτά όμως θα τα δούμε την επόμενη ημέρα. Θα σηκώσουμε μανίκια και θα  τα ξαναφτιάξουμε».
 

Διαβάστε επίσης