Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες - Συνεχείς αναζωπυρώσεις - Τεράστια η καταστροφή - Περιουσίες έγιναν στάχτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Από νωρίς το πρωϊ ξεκίνησε και πάλι η μάχη των εναέριων μέσων για την πλήρη κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ενώ ολόκληρη τη νύχτα οι πυροσβέστες συνέχιζαν το έργο της κατάσβεσης.

Ελικόπτερα με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" και ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού σε σημεία όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Φωτιά στην Αιγιάλεια: Στάχτη το πρώην κλαμπ Μεντιτερανέ - Κάηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις

 

 

Να σημειωθεί ότι τον συντονισμό των δυνάμεων από χθες το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησε η φωτιά από την Ανω Ζήρια, είχε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που με ελικόπτερο βρισκόταν συνεχώς πάνω από τις εστίες και έδινε άμεσα οδηγίες για τις στοχευμένες ρίψεις νερού τόσο από ελικόπτερα, όσο και από πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

 

Για την αντιμετώπιση της τεράστιας φωτιάς κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από πάρα πολλές περιοχές της χώρας.

Συνολικά επιχείρησαν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με 77 οχήματα και 5 ελικόπτερα και φυσικά τη μεγάλη συνδρομή του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev-200. 

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων,

 

Σημαντική ήταν και η βοήθεια των αστυνομικών δυνάμεων που με εντολή της τοπικής ηγεσίας έσπευσαν σε Ζήρια, Λαμπίρι, Καμάρες, αλλά και τις εθνικές οδούς , προκειμένου να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να μην προκληθεί μποτιλιάρισμα και εγκλωβιστούν οχήματα με τραγικές συνέπειες, ενώ απαγόρευαν την κυκλοφορία σε σημεία όπου κατευθυνόταν η φωτιά.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Σε πύρικο κλοιό η Αιγιάλεια - Το χρονικό της μάχης με τις φλόγες - Στάχτη σπίτια και περιουσίες

16 άτομα στο νοσοκομείο

Τους δεκαέξι έχουν φθάσει οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια. Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

6η ΥΠΕ για τις φωτιές στην Αιγιάλεια: Άμεσος ο συντονισμός των νοσοκομείων - Τα στοιχεία για τους τραυματίες - Πόσοι νοσηλεύονται

Η κατάσταση και σήμερα αναμένεται δύσκολη, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους όπως και χθες.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Λαμπίρι – Άνω Ζηρια. Στην περιοχή πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του πυροσβεστικού σώματος.

Διαβάστε επίσης