Νοσοκομείο Ρίου: Τη μάχη της ζωής του δίνει ο 8χρονος από την Ηλεία - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το μικρό παιδί

Διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο 8χρονος από την Ηλεία που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα.

Το μικρό παιδί βρίσκεται σε μηχανικό αερισμό ενώ φέρει πολλαπλά τραύματα στον θώρακα, θλαστικά τραύματα στα πόδια και τη μέση και πνευμονικές θλάσεις.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο tempo24.news ο Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης: "Έχει σοβαρά δερματικά ελλείμματα, αν κερδίσει τη μάχη με τη ζωή, θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις για την αποκατάστασή του."

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Όλο το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ βρίσκεται πάνω από το παιδί.

"Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του τις επόμενες ώρες. Το επόμενο 48ωρο είναι το πιο κρίσιμο...", επισημαίνει ο κ. Ηλιάδης.

Ο 8χρονος αντιμετωπίζεται ως εγκαυματίας αφού φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα (επιπέδου Γ' βαθμού) τα οποία προήλθαν από την τριβή του με το οδόστρωμα.

Το παιδί δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, με τον οργανισμό του να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί και να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά και πολλαπλά τραύματα που φέρει.

Άφαντος ο οδηγός

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας παρέσυρε και τραυμάτισε τον 8χρονο, το οποίο αρχικά διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί οι γιατροί έκριναν πως το παιδί, λόγω των τραυμάτων που έφερε, έπρεπε να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Το Ι.Χ αυτοκίνητο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε και τραυμάτισε τον 8χρονο ενώ στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποίησε η Τροχαία για το περιστατικό, βρέθηκε το αυτοκίνητο που τον παρέσυρε, και αναζητείται ο οδηγός.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκεται για 49χρονο τα στοιχεία του οποίου έχουν γίνει γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ, που τον αναζητά.

 

 

Διαβάστε επίσης