Δήμος Δυτ. Αχαΐας: Εργαστήρια για τη διαμόρφωση σχεδίου δράσης για τον τουρισμό

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WONDER

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα εργαστήρια που διοργανώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WONDER. Στόχος των εργαστηρίων είναι η διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης ώστε οι Δήμος να εδραιωθεί ως προορισμός φιλικός προς τα παιδιά διευρύνοντας την τουριστική δυναμική του.

Σήμερα διεξάγονται τα δύο πρώτα διαδικτυακά εργαστήρια με προσκεκλημένους φορείς, επιχειρήσεις και πρόσωπα από τους χώρους του τουρισμού, της εστίασης, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας των πολιτών, ενώ για τους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παρεμβάσεις και διεθνείς συναντήσεις.

Το έργο με τίτλο «Child friendly destinations» («Προορισμοί φιλικοί για τα παιδιά») και ακρωνύμιο «WONDER» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG V-B Adriatic- Ionian ADRION Programme 2014-2020 και έχει στόχο να αυξήσει την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας Αδριατικής-Ιονίου χάρη σε μια φιλική προς τα παιδιά προσέγγιση, στοχευμένη στη βελτίωση της βιωσιμότητας των πόλεων και της τουριστικής προσφοράς, μέσω της ανάπτυξης συμμετοχικών μεθόδων.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης ο ιταλικός Δήμος του Fano (Ιταλία) ως επικεφαλής εταίρος, οι Δήμοι των πόλεων Velenje (Σλοβενία), Cervia (Ιταλία), Novigrad (Κροατία), το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Νέων της Αλβανίας, ο τουριστικός οργανισμός της πόλης Herceg Novi (Μαυροβούνιο), η Αναπτυξιακή Εταιρεία DURA του Δήμου Dubrovnik (Κροατία), η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Novo Mesto (Σλοβενία) και ο Δήμος της Πρέβεζας.

Το σχέδιο δράσης που θα καταρτιστεί ως αποτέλεσμα του έργου θα περιλαμβάνει στρατηγικές που θα υιοθετήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένα Διακρατικό Δίκτυο Προορισμών Φιλικών προς τα Παιδιά που θα στοχεύει σε διαφορετικές ομάδες πληθυσμού από το ευρύ κοινό (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών), εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοινωνία των πολιτών και ΜΚΟ, δημόσιους φορείς και αρχές, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

 

Διαβάστε επίσης